az ön háza megmaradna?

2017.09.05. 12:53

Szomódtól Szőlősig, Kesztölctől Tokodig pusztítana Kim Dzsongun bombája

Az észak-koreai bomba pontos típusáról keveset tudni, azt viszont kiszámítható, hogy egy 100 kilotonnás robbanás milyen pusztítást végezne Komárom-Esztergom megyében.

Az AP hírügynökség szerint még szakértőknek is nehéz lehet megállapítani távolról, hogy a tesztelt bomba valóban hidrogénbomba volt. A hidrogénbombát termonukleáris bombának is nevezik, és jóval pusztítóbb az atombombánál, amely a maghasadás elvén működik. Mindenesetre abból, hogy az első rengés 6,3-as erősségű volt, arra lehet következtetni, hogy ez volt Észak-Korea eddigi legnagyobb erejű kísérleti atomrobbantása, legalább 10-szer akkora, száz kilotonnás, mint a tavaly szeptemberi ötödik, közölte szinte egybehangzóan a dél-koreai és a japán földrengéstani intézet, valamint a szöuli Nemzeti Egyetem egyik nukleáris mérnök-professzora.

A Nuclearsecrecy oldalán mindenesetre meg lehet nézni, hogy mekkora kárt okozna egy 100 kilotonnás bomba (illetve kiválasztható a most tesztelt észak-koreai is). A megye több városával megnéztük, mind a 100 kilotonnás atombomba és az észak-koreai mekkora pusztítást végezne. A legnagyobb, narancssárga sugarú kör mutatja, mekkora területet perzselne fel a forróság, befelé haladva pedig egyre nagyobb a detonáció ereje.

A felső képen egy 100tonnás atombomba, az alsón a most robbantott észak-koreai pusztítása Komáromnál
Forrás: http://nuclearsecrecy.com

 

A felső képen egy 100 kilotonnás atombomba, az alsón a most robbantott észak-koreai pusztítása Tatánál
Forrás: nuclearsecrecy.com

 

A felső képen egy 100 kilotonnás atombomba, az alsón a most robbantott észak-koreai pusztítása Dorognál
Forrás: nuclearsecrecy.com

Ha érdekli, ide kattintva ön is kipróbálhatja, mekkora pusztításra képes a Kim Dzsongun elnök által felrobbantott bomba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!