ringből a babaszobába

2017.09.30. 08:21

„Szerelmes vagyok a kislányomba”

Bányász Adrián nemrég nagy port kavart fotójával, amin kislányával a kezében női ruhában pózol. A tatabányai thaibox-edzőt és a muay thai válogatott szövetségi kapitányát az apaságról kérdeztük.

Szénási Szimonetta

A tatabányai Mega Tech SE edzőjének, Bányász Adriánnak már nem kellett bemutatkoznia a küzdősportok kedvelőinek. Legutóbb posztolt fotójával azonban szélesebb körben is ismertté vált. A néhány olvasót megbotránkoztató képen Adrián kislányával a kezében női ruhában pózol. A többség értette a poént, akik pedig kritizálták, azoknak Adrián hamar megírta a véleményét. A frappáns komment azóta bejárta az internetet.

– Hogy született a híres-hírhedt női ruhás fotó? Honnan vetted az ötletet?

– Még a tejfakasztó bulin öltöztem a saját lányomnak, Miának. A ruhát otthon pakolgatás közben találtam meg. Mivel Mia pont szépen fel volt öltöztetve, adott volt, hogy összeöltözöm vele, így lesz egy poénos emlékünk. A képet a saját közösségi oldalamra töltöttem fel a barátaimnak. Miután megjelent a Kemmán is, elindult a lavina. Az emberek 99 százaléka értette is a viccet, de egy kisebb réteg – akiket én csak vadászoknak hívok, mert vadásszák a neten a különböző híreket, amiken végre ki lehet akadni és ismeretlenül, retorzió nélkül, a valós tartalmat nem nézve sértegethetnek – fennakadt a fotón. Egyébként rengeteg szülő tudott velem azonosulni, és számtalan pozitív, kedves üzenetet kaptam!

– Hogyan éled meg az apaságot?

– Újdonsült apuka vagyok, még tanulom ezt a szerepet, ami egyébként annyira nem áll távol tőlem, hiszen lassan 20 éve gyerekekkel foglalkozom. Edzőként pedig nemcsak képzem, hanem nevelem is a srácokat – természetesen a szülők maximális támogatását élvezve.

„Mia három hónapos, de mintha hosszú évek óta ismerném. Szerelmes vagyok a kislányomba!”

– Nem volt nehéz összeegyeztetni az apaszerepet a boxoló-edző képével? Hogy fér el benned a két világ?

– Az egyik nem zárja ki a másikat. Nem változott semmi, maximum hogy edzések után már sietek haza. Ugyanúgy fürdetem, tisztába teszem és etetem a lányomat, mint más szülők. A sportban elért sikereim, illetve a tanítványaim sikerei miatt pedig remélem, hogy egyszer büszke lesz rám a lányom!

Egy apa mindig tudja a dolgát

– Mit gondolsz, a lányod a nyomdokaidba lép majd? Örülnél, ha ezt a sportágat választaná? 

– Mindig is azt vallottam, hogy mindegy, mit sportol a gyerek, csak sportoljon. Emellett fontos, hogy a manó döntsön. A szülő ne erőltessen rá a gyermekre olyat, amihez annak nincs kedve. Sajnos ennek sokszor az apa vagy az anya be nem teljesült fiatalkori álma az oka. Én nem fogom lebeszélni semmiről Miát, de erőltetni sem. Azt szeretném, ha olyan sportot választana, amit élvezettel űz majd.

Nők a ringben

– Nálunk a Mega Tech SE-ben is vannak kislányok és felnőtt nők is. Hobbisták és bajnokok egyaránt. Ezt a sportot is régen elérte már az egyenjogúság. Nem minden nő akar versenyszerűen bunyózni, valaki csak azért jön le hozzám, hogy növelje az állóképességet, formálja az alakját vagy levezesse a napi stresszt.

– Van kedvenc apa-lánya sztorid, amit el is mesélnél nekünk?

– Minden napot vidáman élünk meg. Ebből néha kerül fel néhány momentum a közösségi oldalaimra, de a legtöbb dolog bensőséges. Nem kerülhet minden a kirakatba. Mia pici még ahhoz, hogy hú de nagy sztorik történjenek vele, de emlékszem, mikor először maradtunk kettesben. Az anyuka, a nagyi és a család többi tagja a közösségi oldalról értesült, hogy a pici napszemüvegben, boros pohárral a kezében nyomja otthon.

A sportban nem ismer tréfát

– A sportegyesületem eredményei bizonyítják, hogy tudok felelősségteljes munkát végezni. Nagy megtiszteltetés volt, mikor kineveztek a magyar muay thai válogatott szövetségi kapitányának. A szakszövetség jól ismer, tudják, hogy nálam müködik az arany középút. Mehet a hülyeség, de ha meló van, akkor nincs apelláta.

– A párod mit szól a vicces képekhez?

– Szandra már immunis a hülyeségeimre és vevő is rá. Emellett jó anya. Mindig azt tettem az életben, ami abban a pillanatban boldoggá tett vagy röhögésre késztetett. Azt vallom, az életet nem csak élni, hanem megélni is kell. Nem akarok megfelelni senkinek és semminek. Ez a ruhás fotó csak csepp a tengerben. De azt is nagyon jól tudom, mikor kell komolyan viselkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!