Szár

2017.07.04. 16:00

Zavart férfi gyújtogathatott Száron

Csernyik Zsombor

Kizavarta őket a házból, majd felgyújtotta

Égett papírfecnik, szétszóródott üvegszilánkok, a robbanástól kavics nagyságúra törött kormos cserépdarabok. Legkönnyebben így jellemezhetnénk a vasárnap kiégett szári családi ház helyszínről elénk táruló képét.

Mikor megérkeztünk Szárra, már a település határában fekete papírdarabok jelezték, hogy jó helyen járunk. A Dózsa György utcán haladva könnyen rátaláltunk a tető nélküli, kormos épületre. Itt pusztított a tűz vasárnap délelőtt. Jelenlegi információink szerint két gázpalack is felrobbant, a tűz és a detonáció komoly károkat okozott az épületben.

Udvardi János, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta, a ház egy lakója elzavarta otthonról a család többi tagját, kijelentve, hogy felgyújtja az épületet. Az épületben négy felnőtt és két gyermek lakott. A gyújtogató valószínűleg mentális problémákkal küzdött, ezt az információt azonban hivatalos forrásból nem erősítették meg. A tűz keletkezésekor rajta kívül más nem tartózkodott a családi házban, őt könnyebb sérülésekkel kórházba szállították.

A család megsegítésére gyűjtést szerveznek.

További részletek a keddi 24 Órában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!