fogyasztóvédelem

2017.07.15. 10:00

Biztonságosak a vízi csúszdák, szabálykövetőek az árusok

A fogyasztóvédelem nyáron szezonális vizsgálatokat is folytat, a szolgáltatókra, árusokra, termékekre fókuszálva egyaránt.

Petrik J.

A Tatabányai Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi főosztálya a nyári időszakban is megtartja szezonális ellenőrzéseit. A vizsgált területekről, a helyszínekről, illetve az ellenőrzött tevékenységekről és termékekről tartottak sajtótájékoztatót dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, illetve dr. Bures Gabriella a főosztály vezetője a megyei kormányhivatal székházában.

A kormánymegbízott kiemelte, a vizsgálatok fő célja, a nyáron, a szabadságolások idején, hogy az évről évre növekvő vendégforgalomban az ellenőrzésekkel segítsék a fogyasztóvédelmi jogszabályok betartását. Továbbá, hogy a vásárlók biztonsága ne szenvedjen csorbát, a szolgáltatásokra vonatkozó megfelelő tájékoztatással pedig a vevők, vendégek vagyoni érdekeit is megvédjék.

A főosztályvezető azt hangsúlyozta, hogy megyénkben évek óta nem tapasztalható a fogyasztók szempontjából kirívó szabálytalanság. A helyszíni ellenőrzések során a vendéglátás minden formája górcső alá került. Vizsgálták a megfelelő tájékoztatást, az úgynevezett szűk mérést, a pontos árfeltüntetést, a mérlegek hitelességét... Hetvenkét előírt vizsgálatból már harmincat teljesített a fogyasztóvédelem, de csak 11 esetben emeltek kisebb kifogást.

A hat helyszínen ellenőrzött húsz vízi csúszda mindegyike biztonságos volt. Ezt állapították meg a kalandparkok működése során is. A „nyári” termékek közül nem találtak kifogásolni való gyermek napszemüveget, naptejet, és a sörök is „hibátlannak” bizonyultak. Az eddigi ellenőrzések és laboratóriumi vizsgálatok tapasztalatai kedvezőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!