vakáció

2017.07.25. 08:54

Sütéssel töltik a nyarat az esztergomi gyerekek

Utolsó turnusához érkezik ezen a héten a sütő-főző napközis tábor Esztergomban, a Montágh Imre Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola tankonyhájában. A tábor ideje alatt a gyerekek nemcsak közösségben töltik a szabadidőt, de megtanulják a sütéshez, főzéshez szükséges alapokat is.

Nemes Zsuzsanna

A gyerekek nagyon élvezik, hogy tüsténkedhetnek a konyhában

Fotó: Nemes Zsuzsanna

A Montágh Imre Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola tankonyhájában foglalkozásokon a gyerekek is közreműködnek a tízórai, az ebéd és az uzsonna előállításában. Ezeket az egyszerű ételeket később otthon is elkészíthetik. A tábor lehetőséget ad arra, hogy felhívják a figyelmet a helyes táplálkozásra, az egészséges életmódra, a megfelelő élelmiszerekre. Nemcsak beszélnek erről, hanem így sütnek, főznek és étkeznek. Eddig a legkisebb résztvevő 6 éves volt, a legnagyobb 18 – de elsősorban az általános iskolás korosztály érdeklődését keltették fel.

A programok között kézműves foglalkozások, marcipánfigurák készítése is szerepel, a gyerekek sok közös játékot tanulnak, és a hangulat emeléséhez jó néhány dalt is elénekelnek közösen, gitár kísérettel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!