Fejlesztés

2017.07.29. 18:25

550 milliós támogatást kaptak a Kis-Duna sétány fejlesztésére

Pályázati forrásból köti össze a várhegyet és a szigetet egy turisztikai sétánnyal Esztergom. A Kis-Duna sétány Esztergom Királyi városrészén halad észak-déli irányba egészen a Vízivárosig, a Duna Prímás-szigeti mellékága mellett.

kemma.hu

A TOP programból az elsők között nyert 550 milliós támogatást Esztergom Önkormányzata idén. A terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében összesen 1 milliárd forintnyi – hazai és uniós – fejlesztési forrást célzott meg a város.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) elsőkörös pályázatai keretében 17,2 milliárd forint fordítható megyei beruházásokra, és 16,5 milliárd forint pályázati forrás felhasználásáról már pozitív döntés született. (Komárom-Esztergom megye TOP-kerete összesen 26 milliárd forint.)

A már elnyert 550 millió forintból a „Zöld séta Esztergomban” programot tervezi megvalósítani a város. A zöld területek és közparkok megújítása, virágosítása, új pihenőhelyek és közösségi színterek kialakítása szerepel az előkészített tervekben. Esztergom belvárosának integrált és fenntartható megújítása a cél – írja az esztergom.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!