Véradás

2017.07.30. 08:49

Rekord a környei véradáson: 63-an segítettek

A tapasztalatok azt mutatják, nyáron sokkal kevesebben adnak vért. A csütörtöki, Környén tartott véradáson azonban az előző évekhez mérten rekord született, hiszen 63 donor nyújtotta karját, köztük Olsovszky Árpád Csaba és Bors István első alkalommal.

kemma.hu

Kissné Ágoston Éva véradó felelős és Andor Ildikó, a Vöröskereszt környei alapszervezetének titkára jóleső elégedettséggel követte a Művelődési Házban, miként gyarapszik a véradók névsora, s okkal, hiszen tavaly júliusban 47-en, két éve 42-en, 2014 nyarán pedig 47-en adtak vért, így a mostani 63-as szám igazán kiemelkedő.

A „házigazdák” ezúttal is szíves és ízletes vendéglátással várták a véradókat, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat pedig egy-egy 500 Ft-os vásárlási utalvánnyal, valamint olyan nyereményszelvénnyel kedveskedett a segítőknek, mellyel különböző bel- és külföldi utazások, belépőjegyek, ajándékok nyerhetők.

Köszönjük, hogy nyáron is adtál vért! – volt olvasható a szelvényen, s a köszönetnyilvánításhoz a Művelődési Ház is csatlakozott: két programjára ajánlott fel tiszteletjegyeket, így a véradást ezúttal sorsolás zárta.

Az év utolsó véradása október 26-án lesz Környén, a donorokat akkor is 12.30 és 17.30 között várják a Művelődési Házban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!