Gazdaság

2023.12.31. 19:16

Honosiné Máhr Ágnes, az aranyszívá maximalista az év vállalkozójaként köszön el 2023-tól

Közvetlen, mosolygós, lendületes, határozott – lehetne fokozni a jelzőket Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans Kft. ügyvezető igazgatója esetében, aki december elsején, a Művészetek Palotájában vehette át az Év Vállalkozója díjat Eppel János VOSZ elnöktől, és Varga Mihály pénzügyminisztertől.

Kemma.hu

Honosiné Máhr Ágnes Varga Mihály pénzügyminiszter és Eppel János, a VOSZ elnökének társaságában a színpadon

Forrás: VOSZ

− Megtisztelő – mondta Honosiné Máhr Ágnes -, hogy éppen a VOSZ fennállásának 35. évfordulója alkalmából vehettem át az elismerést. Az idén először vármegyénként csak egy vállalkozót lehetett jelölni a címre, így külön megtisztelő, hogy az elmúlt 29 évben végzett munkánkat ilyen formában díjazták.

− A Ho-Máhr Trans Kft.-ben nagyon sok jó dolgot megéltünk, voltak mélypontok is, ami természetes egy gazdasági társaság életében. Többek közt az utóbbi négy év sem tartozott a legegyszerűbbek közé. Én hiszem azt, hogy a rossz után jön a jó, és összefogással, egy jó csapattal sok mindent el lehet érni − tette hozzá, majd így folytatta:

− 1994-ben az édesapám és a férjem az első vállalkozók egyike volt a Környei Mezőgazdasági Kombinátban. Egy piaci összeomlás következtében ez a szegmens meggyengült, ezért összedugta fejét a család, hogy mi az a terület, ahol ki tudnánk teljesedni. A nemzetközi fuvarozás furgonos területén volt egy olyan piaci rés, ahol megtaláltuk a helyünket, és ez azóta is így van. Kiforrt, stabil vállalkozássá váltunk. 

Egy családi házban elkülönített kis irodában kezdtük, és ma a tatabányai ipari parkban, hatalmas, multinacionális cégek szomszédságában van a telephelyünk. Jelenleg 18-20 saját autóval, és alvállalkozókkal dolgozunk.

 Van egy 1000 palettás raktárunk, saját üzemanyag-kutunk, autómosónk, szervizünk, műhelyünk, gumitárolónk. Igyekszünk hatékonyan, takarékosan dolgozni. Jelenleg is fut egy projektünk, megvásároltuk a szomszédos telket, amivel nagy tervünk van, de hogy mi, az még hétpecsétes titok − árulta el sejtelmesen. 

A fuvarozás nehezített pályán mozog
2024-ben leszünk 30 évesek – mondta Ágnes – Én úgy gondolom, hogy se nagy, se kis cég nem vagyunk, meg tudtuk tartani azt a családias, biztonságos környezetet, ahol még mindent át lehet látni. Nagyon jó kollégáink vannak, az irodában pedig magasabb a hölgyek száma. A sofőröknél ez nem így van, bár volt egy női gépkocsivezetőnk is, aki tőlünk ment nyugdíjba. Egy nehezített pályán mozog manapság a fuvarozás. Mi is küzdünk a gépkocsivezető hiánnyal, és a nemzetközi szabályoknak való megfeleléssel (minden országban más-más szabályozás van érvényben).

− Én minden területen nagyon maximalista vagyok, ilyen a habitusom. Hiszek abban, hogy mindenki jó valamiben, és azt, amiben jó vagy, azt kell kiaknázni. Ebből a szempontból nagyon jól kiegészítjük egymást a férjemmel és az öcsémmel. Amiben jó vagyok az talán a szervezés, a gyors helyzetfelismerés, átlátom a folyamatokat, és gyorsan döntök. Imádom a szakmát, imádom a munkát.

Honosiné Máhr Ágnesről bővebben olvashatnak TOP100 magazinunkban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!