Születésnap

2023.05.19. 13:37

30 éves jubileumát ünnepelte az ASG Bánhidán

Egész napos jubileumi ünnepséget tartottak az ASG tatabányai telephelyén pénteken, ahol a cégvezetés, a munkavállalók és a meghívott vendégek közösen ünnepelték az elmúlt három évtized eredményeit.

Wágner Zsanett

Balra Fülöp Gábor ügyvezető, jobbra Sólyom Ferenc korábbi ügyvezető

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A jeles ünnep meghívott vendégeit, az ASG Gépgyártó Kft. volt és jelenlegi dolgozóit köszöntötte Fülöp Gábor ügyvezető, aki a történelmi hűség kedvéért a kezdeti időszakról beszélt. – 1993 április elsején alapították az acélszerkezeteket gyártó céget, a tatabányai önkormányzat részvételével és segítségével. – Ezekben a csarnokokban készülnek a világ minden táján szolgálatot teljesítő kisebb, de inkább nagyobb acélalkatrészek – fogalmazott nyitóbeszédében az ügyvezető, aki a cég életének további fontos állomásairól beszélt. Ehhez – mint fogalmazott – elengedhetetlen felsorolni az elmúlt évtizedek érdemeit.

– Előállítottak csaknem 100 ezer tonna készterméket nagyságrendileg 350-400 millió euró értékben, ehhez 110 ezer tonna acéllemezt dolgoztunk fel az ASG-nél a 30 év alatt. Mindez mintegy 3 ezer munkavállaló segítségével jött létre, úgyhogy Tatabányán és környékén nehéz olyan embert találni, akinek semmi kötődése nincs az ASG-hez. Mindemellett kiképeztünk 150 hegesztőt duális képzés keretében – sorolta Fülöp Gábor, aki szerint a számok helyett sokkal beszédesebbek a jó történetek. Ezekből pedig nincs kevés egy ilyen patinás cégnél, ahol sífelvonótól kezdve a hóágyún át a hídpillérig gyártottak már acélszerkezeteket, Ausztráliától Észak-Amerikáig.

– Tatabánya szempontjából nagyon fontos, hogy ez a hosszú út még nem ért véget. Lehetnek szervezeti átalakulások, gazdasági változások, de egyvalami nem változik. Ennél a cégnél vannak olyan kollégák, akik valaha tanulók voltak és innen mennek majd nyugdíjba – ezt már Szücsné Posztovics Ilona polgármester mondta, aki olyan alapértékek köré szőtte gondolatait, mint az élmények és az érzések. Ezután következtek az elismerő szavak, majd a városvezető Fülöp Gábor ügyvezetőnek ajándékba adott egy emléklapot és a Turul-madarat megjelenítő címert.

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője zárta a köszöntők sorát, aki jó egészséget, jó szerencsét és további sikeres együttműködést kívánt a cég dolgozóinak. – Jól tudom, hogy a társaság termelésére nagy hatással vannak iparágak és megrendelők. Bízom benne, hogy rövidesen eljön az az idő is, amikor kevesebb ágyútalpat kell majd előállítani az üzemben és újra visszatérhet az ASG az eredeti termeléshez – fogalmazott az egykori polgármester.

Humorista előadásától bűvészshow-ig
A köszöntők után Janklovics Péter stand-up műsora következett, majd gyárlátogatásra invitálták a vendégeket. Természetesen felszelték a születésnapi tortát, majd finom ebéddel kedveskedtek a meghívottaknak. Ölvedi Réka volt a rendezvény konferansziéja, aki színpadra hívta Kiss Balázst. A bűvész látványos produkciókkal készült az érdeklődőknek és a közös fotózás sem maradt el a tatabányai cég udvarán. A tombolát követően a fergeteges hangulatról a jól ismert RHS együttes gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!