Jubileum

2022.09.09. 13:28

25 éves a Sanmina: hűséges dolgozóit is köszöntötte a vállalat

A Sanmina tatabányai gyárában pénteken délelőtt, majd este is megünnepelték, hogy éppen negyedszázada döntöttek úgy: a megyeszékhelyen kezdi meg magyarországi működését az elektronikai berendezéseket gyártó világcég - akkor még SCI -leányvállalata.

Morócz Károly

A díjazottak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A Sanmina-SCI Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Hoffmann Károly köszöntötte a vendégeket a gyár mellett tartott szeptember 9-i ünnepségen. Felidézte, hogy az első külföldi tulajdonú beruházók között voltak, sok támogatást kaptak a városvezetéstől és a hivataloktól. A kezdetekkor elsősorban telekommunikációs berendezéseket gyártottak, majd az orvosiparból is voltak megrendelőik.

– Büszke vagyok arra, hogy 2022-ben szinte minden európai autóban megtalálható valamilyen termékünk – mondta.

– Az is örömmel tölt el, hogy komoly beruházásaink voltak, ennek és természetesen kollégáimnak köszönhetően töretlen a fejlődésünk, dőlnek a rekordok: 2009 óta meghatszoroztuk az árbevételünket. Hozzátette, mindig lényegesnek tartották a társadalmi felelősségvállalást, ennek szellemében iskolákat, óvodákat, különféle intézményeket támogattak. Szoros az együttműködésük az Edutus Egyetemmel is.

A hűséges dolgozókat köszöntötték - Az ünnepség része volt azoknak a köszöntése, akik a kezdetektől, 1997-től a Sanminánál dolgoznak. Vessző Tímea kiszállítási vezető, Ronyeczné Buknicz Ágnes könyvelő, Juhász Miklósné operátor, Bene Barbara termelési specialista, Bolla Andrea termelési adminisztrátor és Böcskei László hibakereső csoportvezető pénteken vette át az ügyvezetői elismerést. Később gratulálnak Csizmadia Lászlóné minőségügyi műszakvezetőnek, Csizmadia László termelési csoportvezetőnek,  Szepesi Sándor vezető berendezéstechnikusnak és Göndics Jánosnak, aki szintén ebben a munkakörben dolgozik. Egy kisfilmet is láthattunk, benne egy kínai mondással, amellyel a nagy Sanminás Csapat tagjai egyetértenek: "Olyan melót válassz, amit szeretsz - és többet nem dolgozol!"

Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere azt emelte ki, hogy a 75 éves várossal 25 évet együtt élt a cég, ahol jelenleg már 1400 a munkavállalók száma. Hosszú ideje folyamatos a fejlődés a 2008-as válság után, még a pandémia idején sem volt megtorpanás. Nem mellékesen 14 éve nevezték ki dr. Hoffmann Károlyt ügyvezető igazgatóvá.

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos arra emlékezett, hogy ő volt a polgármestere Tatabányának a kilencvenes években, amikor 15 000 munkahely szűnt itt meg. Hosszas előkészítés után a Sanmina Tatabányát választotta, ahol az elvégzett munka szép eredményeket hozott. Az elsők között járultak hozzá a város gazdaságszerkezetének megújulásához.

Sean Moran, a Sanmina európai régiójának vezetője sokak meglepetésére magyarul olvasta fel beszédét. Hangsúlyozta, hogy sok kihívással találták szembe magukat a vezetők és dolgozók, de sikerrel vették az akadályokat, elsősorban elhivatottságuknak, szakértelmüknek köszönhetően.

Megtudtuk a rendezvény végén azt is, hogy pénteken este jóval többen lesznek a gyár udvarán. Dolgozói partit rendeznek, ahol mindenki együtt ünnepelheti a sikereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!