Mezőgazdaság

2022.04.28. 19:29

Fontos reformokat jelentett be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Nagyigmándon

A generációváltás sikerét segítik a fiatal gazdakörök.

K. D.

Jakab István: jól szervezett munkára van szükség

Forrás: 24 Óra

Fotó: K.D.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Agrárminisztérium sajtótájékoztatót és szakmai fórumot tartott az uniós Közös Agrárpolitika reformjának aktualitásai kapcsán tegnap délután Nagyigmándon.  A rendezvényen részt vett Jakab István, az országgyűlés alelnöke, aki azt mondta, a járványt követően most a háború hatásaival kell megbirkózniuk, amihez összehangolt, jól szervezett munkára van szükség. Hangsúlyozta a közelgő kamara választásokon való részvételének fontosságát is. 
Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár hangsúlyozta, az elmúlt időszakban a magyar agrárium ellenállóbb, erősebb, a különböző piaci hatásokat sokkal hatékonyabban kezelő ágazattá vált. Hozzátette, a következő időszakban a vidéki térségeket még tovább erősítik. 
Dr. Balogh Zoltán, a NAK megyei elnöke arról beszélt, falugazdászaikkal együtt komoly feladat számukra a generációváltás, amelyet fiatal gazdakörök szervezésével igyekeznek eredményessé tenni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!