állásbörze

2021.10.17. 19:35

Munkát keresel Tatabányán? Mondjuk, kikért kapkodnak most a cégek!

A munkát kínáló cégek és a leendő munkavállalók közül egyaránt sokan megtalálhatták számításukat pénteken a Vértes Centerben. A kínálat és a kereslet is nagy volt az állásbörzén.

Mórocz Károly

A munkát kínáló cégek és a leendő munkavállalók közül egyaránt sokan megtalálhatták számításukat a Vértes Centerben.

Forrás: 24 Óra

Fotó: D. I.

Körkérdést tettünk fel: milyen pozíciókba várnak új kollégákat, és jelenleg mennyi az üres álláshely? Hegesztő, lakatos, forgácsoló gépke­zelő, karbantartó, gépkezelő. Ez az egyedi gépeket készítő, magyar tulajdonú ASG listája, a csapatukba tíz-tizenöt új kollégát vennének be. A gumiabroncsgyártó Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. gépkezelőket, operátorokat vár, körülbelül harmincat, valamint mérnököket.

Az egészségiparban jeleskedő Coloplast folyamatosan bővül, elsősorban fizikai munkakörökben van szükségük utánpótlásra. Az autóipari beszállító Exedy Dynax összesen huszonöt-harminc karbantartó, raktári csomagoló, gyártástechnikus, minőségügyi mérnök „befogadását” vállalja a következő hetek, hónapok során. Bruttó 750 000 forint éves cafetéria. Ez az elgondolkodtató szám a Henkel Magyarország környei gyárának szórólapjain olvasható, náluk raktárosra, elektromos karbantartóra, gépkezelőre van szükség.

Az ipari és lakossági hulladékgazdálkodással, -kezeléssel foglalkozó NHSZ Tatabánya Zrt. gépkocsivezetőket és a szemetet szállító kocsikhoz rakodókat keres – folyamatosan. Az előbbi hiányszakmának számít, az utóbbinál nagy a fluktuáció. A háztartási tisztító és higiéniai szereket gyártó Reckitt Benckiserhez elsősorban fizikai munkásokat keresnek; csomagolókat, gépke­zelőket, raktári és termelési adminisztrátorokat. Hogy mennyit? Egyre többet, mert új gépsorokat állítanak munkába. A különféle kábeleket készítő Sinbon Hungary operátoroknak biztosít lehetőséget, két műszakos munkarendben, pillanatnyilag tíz-tizenöt a betöltésre váró álláshely.

A Tatabánya-Környe Ipari Parkban megtalálható autóipari beszállító Aptiv Connection Systems Hungary és az előretölthető fecskendőket gyártó és kutatással is foglalkozó Becton Dickinson Hungary képviselői egyaránt praktikus tanácsot adtak. Arra kérték az érdeklődőket, figyeljék a honlapjukat.

Szakemberek adnak tanácsokat

Állást szeretnél? Képeznéd magad? Esetleg mindkettőben elkél a segítség? A Tatabányai Foglalkoztatási Paktum szakemberei válaszokat ígérnek ezekre a kérdésekre. Céljuk és feladatuk annak segítése, hogy a munkába állók sikeresek legyenek. A többi között várják a romákat, a megváltozott munkaképességűeket, a közfoglalkoztatottakat, az 50 éven felülieket. Minden olyan tatabányai lakost, aki nem rendelkezik munkaviszonnyal. Telefonon, e-mailben és a www.paktum.gfsz.hu weboldalon egyaránt lehet jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!