autóipar

2020.12.11. 15:30

Nem a koronavírus miatt áll le hamarosan a Suzuki

Minden évben, rendszeresen előfordul, hogy a magyarországi autógyárak évente többször is leállítják a termelést.

P. O. Z.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A nyári után most a téli pauza aktuális, így lesz ez a Mercedes és az Audi itthoni gyáregységéhez hasonlóan az esztergomi Suzukinál is. A cég ilyenkor adja ki a dolgozóinál év közben felgyülemlett szabadságokat, illetve ekkor végzik el a termelési időszakban háttérbe szorult karbantartási és fejlesztésekkel kapcsolatos munkálatokat. Ez következik az esztergomi autógyárban is, ahol karácsony és szilveszter között termelési leállás lesz. A Schweidel úton található cég december 23-án indítja be utoljára 2020-ban a gyártósorát, mely ezután 2021. január 4-én indul újra.

A leállásra való felkészüléssel párhuzamosan a Magyar Suzuki Zrt. Facebook oldalán külön kampányt indított, melynek az „Autót építeni izgalmas” címet adta. A vállalat összeszerelő üzemébe keres operátorokat, mely állásról úgy fogalmaz: „Magyarországon pár ezer embernek adatik meg, hogy autót építsen. Még kevesebbnek, hogy japán autót.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!