Gazdaság

2020.06.09. 17:29

Járvány idején is erős maradt a Henkel

Három műszakban, folyamatosan dolgoztak az emberek a Henkel Magyarország Adhesive Technologies gyárában, a Tatabánya-Környe Ipari Parkban. – Három lábon állunk, a legtöbb termékünkre nagy szükség van, így nem esett vissza a termelés – mondta Kocsis Zoltán ügyvezető gyárigazgató.

Mórocz Károly

A környékbeli gyárakhoz hasonlóan a Henkelnél is szigorúan betartják a koronavírus-járvány idejére vonatkozó előírásokat immár csaknem negyedéve. Ahogy arról múlt héten tájékoztatást kaptunk, az irodai dolgozók jó része home office-ból végzi munkáját, a termelésben dolgozók maszkokat, kézfertőtlenítőket kapnak, és fokozottan ügyelnek a távolságtartásra is. Több alkalommal felvilágosító kampányt tartottak, egyeztetnek a műszakoknál a kezdés, illetve a befejezés időpontjáról.

A vállalatnál helyi szinten krízismenedzsment hangolja össze a biztonság érdekében szükséges időszerű tennivalókat.

– Nálunk, az Adhesive Technologies gyárban hőre lágyuló ömlesztett, vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagok készülnek ipari, valamint kisebb mértékben lakossági felhasználásra, a hazai és az exportpiacra egyaránt eljutnak – sorolja Kocsis Zoltán. – A higiéniai ipar számára pelenkák, tisztasági betétek, maszkok ragasztóanyagát készítjük, az élelmiszeriparnak pedig különféle csomagolóanyag-ragasztókat. Ezekre nagy volt az igény az utóbbi hetekben is, ezért folyamatos a termelésben dolgozó 160-170 emberünk többségének a munka.

Ezek alapján nem volt leállás, elbocsátásról sem gondolkodtak. A „harmadik láb” is csak kicsit biceg: az elektronikai ipar megrendelésére készülő ragasztók egy része az autóiparba kerül tovább, ezekre kisebb volt az igény. – Néhány nap állásidővel, szabadsággal megoldottuk ezen a területen a csökkentett termelést – folytatja az ügyvezető gyárigazgató. – Itt is bízunk az eredeti tervek szerinti folytatásban, ennek megfelelően egy jelentős technológiai fejlesztésben gondolkodunk.

Ezt saját erőből tesszük, nem veszünk igénybe pályázati segítséget, de azért persze figyeljük a kínálkozó lehetőségeket. Az utóbbi öt év során a gyárban folyamatos volt a fejlődés. Bízunk benne, hogy a lendület nem törik meg. A pillanatnyi helyzet erre erősít rá, stabilak a megrendelések, jó a közel 220 tagú csapat, amelyben hatvan-hetven logisztikai feladatokkal, európai szintű komplex tervezéssel, valamint koordinációval foglalkozó szakember is van.

Támogatás a kórház tesztlaborjának

A németországi központú, világszerte ismert és elismert 144 éves Henkel több területen nyújt támogatást, segítséget a rászorulóknak. Magyarországon is számos civil szervezet részesült – az utóbbi hetekben a megszokottnál nagyobb mértékben – adományaikból. A környei gyár a hozzájuk egyébként közeli, szomszédos BD-ben kialakított tesztlabor létrehozásához nyújtott jelentős összegű támogatást a Szent Borbála Kórháznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!