Helyi gazdaság

2019.03.06. 17:49

További órabéremelésért sztrájkoltak a Westcastnál

Az Oroszlányban működő, kipufogórendszereket gyártó vállalatnál tovább tárgyalnak a bérekről.

W. Zs.

A Westcast Zrt. gyárában sztrájkkal indult a szerda: 65 forintos órabér-emelést ajánlott a cég vezetése, ezt azonban elfogadhatatlannak tartja a szakszervezet, így szerdán délelőtt 9 és 11 óra között beszüntették a munkát a dolgozók.

Spieglné Balogh Lívia, a Vasas Szakszervezet egyik alelnöke elmondta, hogy az eredménytelen bértárgyalásokat követően a munkavállalók sztrájkbizottság megalakítása mellett döntöttek. Szerinte a szakszervezeti és a munkáltatói álláspontok továbbra is nagyon messze állnak egymástól.

Úgy tudjuk, László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség másik alelnöke szerint a sztrájkhajlandósággal nincs probléma, a szakszervezet felmérése alapján a dolgozók túlnyomó része, 90 százaléka támogatja a figyelemfelkeltő megmozdulást. Információink szerint a héten folytatódnak az egyeztetések a munkáltatóval, de ha továbbra sem jutnak egyezségre a szakszervezettel, akkor akár egy nagyobb volumenű, többnapos sztrájk is következhet.

Kerestük telefonon a cégvezetést, azonban lapzártánkig nem válaszoltak.

A Wescast egy kínai tulajdonú, kanadai központtal működő vállalatcsoport, amely kipufogórendszer-megoldásokat kínál a globális autóipari piacon. A cégcsoport a világ legjelentősebb beszállítója a személyautókhoz és a kisteherautókhoz készített, öntött kipufogócsonkok területén. Az Oroszlányi Ipari Parkban található céget 2000-ben alapították, amely csaknem 1200 embert foglalkoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!