pénzsztár

2017.12.08. 11:23

1240 csapat közül lettek a legjobbak az árpádosok

A Tatabányai Árpád Gimnázium Kasszaőrök nevű csapata győzedelmeskedett az idén ötödik alkalommal meghirdetett PénzSztár gazdasági versenyen.

kemma.hu

Forrás: pénzsztár

A Kasszaőrök csapatának zalaegerszegi, debreceni és salgótarjáni vetélytársakkal kellett megküzdenie a négyes döntőben. A győzelemért a versenyzők fejenként 100-100 ezer forintot és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont vehettek át.

A versenyzőkre a verseny utolsó állomásán is változatos feladatok vártak:

  • egy saját tervezésű startup projektet kellett prezentálniuk,
  • 2 percben kellett ismertetniük, hogy egy adott pénzügyi, gazdaságpolitikai esemény milyen okokból következett be,
  • egy szövegben kellett a hibákat megtalálniuk és kijavítaniuk, illetve rövid levélrészleteket kellett a megfelelő intézményekhez vagy intézményen belüli szakterületekhez elirányítaniuk,
  • szópárbajban kellett megvédeniük egymástól ellentétes álláspontjaikat,
  • össze kellett foglalniuk a pénzvilág egy-egy aktuális eseményéről, folyamatáról szóló cikk lényegét,
  • ki kellett fejteniük egy gazdaságtörténeti, pénztörténeti témát,
  • és természetesen ez alkalommal sem maradhattak el a kvízkérdések, az igaz-hamis állítások és becslések.
  • Az árpádos diákok (Topercer Péter, Zámbó Balázs, Sóki András és Zsidek Bence) mögött a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Mon(k)ey Managers nevű csapata futott be a második helyre, a harmadik a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Mind arany nevű együttese lett, míg a negyedik helyet a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának Gazdmanók nevű csapata foglalta el. A döntő valamennyi résztvevője értékes nyereményekben és szakmai díjakban részesült a verseny támogatóinak felajánlásából, olvasható a verseny weboldalán.

    Értékes nyereményekkel gazdagodtak a Kasszaőrök. Forrás: PénzSztár

    – Öt éve igyekszünk minél több középiskolába eljuttatni a pénzügyi, gazdasági és vállalkozási műveltséget, amelyről úgy hisszük, hogy jelentősen kitágíthatja a diákok látókörét. A példa nélküli összefogással megvalósuló PénzSztár műveltségi elemeket ad át, miközben hangsúlyozza a játék, a játékosítás lehetőségeit. A Kárpát-medence legnagyobb pénzügyi, gazdasági, vállalkozási versenye méltán vált széles körben ismertté idehaza csakúgy, mint a határainkon túl – nyilatkozta Kerekes György István, a PénzSztár Versenyközpont vezetője.

    – Lenyűgöző tudásról tettek tanúbizonyságot az idei verseny résztvevői. Bár nem voltak egyszerűek a feladatok, tájékozottságuk, rátermettségük okán kiválóan teljesítettek az ország különböző részéről érkezett fiatalok. A NAV sok csatornán keres kapcsolatot a fiatalokkal, hogy kialakítsa a jövő generációjában a megfontolt pénzügyi tervezés, a felelősségteljes és tudatos adózás attitűdjét, és ennek a törekvésnek az egyik legszínvonalasabb állomása a Pénzsztár vetélkedő – értékelt a kiemelt szakmai partner Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyi szakfőigazgatója, Sinkáné dr. Csendes Ágnes.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!