munkalehetőség

2017.09.30. 19:42

Képzésekkel segítenék a munkavállalást Oroszlányban

A Társadalmi Operatív Program célja az inaktív társadalmi rétegek jövedelemhez juttatása.

kemma.hu

Forrás: shutterstock

Hamarosan elindul a Társadalmi Operatív Program keretében a kormányzati és civil szervezetek együttműködésével az a konzorciumi együttműködés, amelynek célja az inaktív rétegek visszavezetése a munkaerőpiacra. Ehhez elengedhetetlen a kereslet-kínálat összehangolása és ennek megfelelően a szükséges képzések, átképzések megvalósítása – idézi Emődi Ferencné Juditot, az Oroszlányi Járási Hivatal vezetőjét az orientpress.

A paktumban önkormányzatok, kormányhivatalok, vállalkozások és civil szervezetek vesznek részt annak érdekében, hogy a Komárom-Esztergom megyében található ipari parkok igényeit megfelelő munkaerővel tudják kielégíteni. Ezzel nőhet az oroszlányi járásban is a foglalkoztatottság, az addig inaktív rétegek pedig jövedelemhez juthatnak.

A program célcsoportjai

A program az alacsony iskolai végzettségűek, a 25 év alatti fiatalok, a GYED-ről és GYES-ről visszatérők, a megváltozott munkaképességűek, a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek és a közfoglalkoztatottak képzésére fókuszál.

Mint arra Emődi Ferencné Judit rámutatott, a járásban a jelenlegi álláskeresők 40 százaléka általános iskolai végzettséggel rendelkezik, 30 százaléka pedig olyan szakmunkás képzést végzett, amire a munkaerőpiacon most nincs igény, ezért fontos a valós igényeknek megfelelő képzések szervezése.

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!