Ünnepek

2024.01.07. 16:53

Kiderült, hogyan telt Lagzi Lajcsi börtönkarácsonya

A mocsai zenész, Lagzi Lajcsi ügyvédje decemberben arról nyilatkozott, hogy a trombitásra „szegényes” karácsony vár. Most kiderült, hogy december 24-én beszélhetett a családjával.

Kemma.hu

Lagzi Lajcsi jogi képviselője elmondta, mégsem telt olyan szomorúan a trombitás karácsonya. Az Origo írta meg, hogy az ügyvéd elárulta: bár a fogvatartottak fokozottan nehezen viselik az ünnepeket, Lajos nagyon erős, kiegyensúlyozott lelkileg és hatalmas erőt merített abból, hogy szenteste előtt találkozhatott a családjával.

Bár karácsonykor nem fogadhatnak látogatókat a rabok, de aki jól sáfárkodik a havi mobil perckeretével, és még van annyi pénz a telefonján, hogy ki tudja fizetni a börtön által megszabott percdíjat, az akár szenteste is hazatelefonálhatott a családjának. Az ügyvéd elmondta: a mocsai zenész ügyesen gazdálkodott az egyenlegével, spórolt a perceivel, úgyhogy december 24-én sem kellett mellőznie a családját.

Csontos Zsolt arra is kitért, hogy igazán kitettek magukért a BV dolgozói: programokkal, csoportfoglalkozásokkal, filmvetítéssel, előadással és egyéb, karácsonyhoz kapcsolódó esemény megtartásával, például istentisztelettel és betlehemes műsorral varázsolták meghittebbé a fogvatartottaknak az ünnepeket. 

Akár jól is elsülhet az év a zenész számára

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, ha minden úgy alakul, ahogy tervezte, idén áprilisban kilép a börtön kapuján Galambos Lajos. Pontosabban a börtönkórház ajtaján, hiszen a muzsikus az elmúlt kilenc hónapban még egyetlen percet sem töltött cellában. A Ripost legújabb cikkében ugyanis arról érkeztek hírek, hogy a számítások szerint egy elítélt, aki 3 év hat hónapos letöltendő börtönbüntetést kap, jó magaviselettel, plusz feladatok elvégzésével a büntetése akár felét is megúszhatja. Ez minden esetben egyedi elbírálás alá esik, Galambos ügyvédei szerint a zenész körülbelül egy évet tölt majd bent.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában