Rockopera

2023.08.31. 13:02

Videón a kulisszatitkok: így készültek az István a királyra Horányi Juliék

Juli a két felvételen is elmondja, hogy igyekezett minél több videót csinálni a munkafolyamat során, hogy megmutathassa, hogyan készültek a darabra.

Kemma.hu

Két videóval engedett betekintést követőinek a 40 éves István, a király új előadását megelőző fél éves munkafolyamatba Horányi Juli, az esztergomi várszínház igazgatójának lánya. A dupla Aréna előadást ugyanis nem kis munka előzte meg, ami azonban a felvételek tanúsága szerint jó hangulatban telt.

Juli nem csak énekelt a darabban, de ő volt a jelmeztervező is, így a felkészülés számára a jelmezek megtervezésével kezdődött, amit nagy élményként élt meg. Csak ez után következett a próbafolyamat, amit szintén teljes erőbedobással, szívvel-lélekkel csinált végig az énekesnő.

Nagyon-nagyon szerettem ezt az egészet és iszonyatosan fog nekem hiányozni

– fogalmazott Juli, aki amikor csak tudott, videózott a közös munka során. Mint mondta, az néha nehéz volt, de szerette volna megmutatni a folyamatot, ami megelőzte a bemutatót.

A jelmezekkel való foglalatoskodást, közös gondolkodást nem kevésbé élvezte az énekesnő.

Imádtam, hogy 120 táncos viselte az általam tervezett jelmezeket

– mondta a videó narrációjában, élményektől felpörögve Horányi Juli, nem megfeledkezve a várva-várt darab közönségéről sem:

Óriási élmény volt számomra az István, a király, amiért örökre hálás leszek, különösen azért, mert egy fantasztikus közönségnek adhattuk elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában