Kosaras sikerek

2023.06.13. 19:29

Vujity Tvrtko fia Oroszlány után más pályán is megmutatja, mit tud

Vujity-Zsolnay Benjamin az álmok útján - ezzel a felütéssel kezdi fiának címzett Facebook-posztját a büszke apa.

Kemma.hu

Vujity Tvrtko, a büszke édesapa az anyukája nyomdokaiba lépő Benjaminnal

Forrás: Vujity Tvrtko/Facebook

Hosszú, szívhez szóló poszttal jelentkezett a napokban a felesége, az oroszlányi származású Zsolnay Gyöngyi és az OSE Lions utánpótlásában is megfordult legidősebb fia révén komárom-esztergomi kötődésű Vujity Tvrtko. A posztot egyenesen fiának, Benjáminnak címezte.

Van talán abban valami sorsszerű, hogy Benjaminé volt a 2022/2023-as szezon legutolsó szerzett labdája, majd legutolsó kosara is egy olyan végsőkig kiélezett mérkőzésen, ahol a feljutás csak a legutolsó percben dőlt el. Az én 195 centis, 50-es lábú „kisfiam” tehát megszerezte a labdát, bedobta a meccs utolsó kosarát, hogy aztán pillanatokkal később már széttárt karjaival ölelte volna magához a csarnokot megtöltő budafoki szurkolókat

– írta a büszke apa, aki azt is felidézte, hogy a budafoki csapatban az évad elején a csapat új igazolása volt Benjamin. És hogy a meccseket élőben közvetítő helyi kommentátor az elején még rendre „a legendás válogatott kosárlabdázó és az ismert riporter” gyermekeként mutatta be „Vujity-Zsolnayt”, aki aztán kiharcolta magának, hogy alanyi jogon, a teljesítménye miatt említsék.

A mindent eldöntő legutolsó mérkőzésre a korábban műtött térde és a dereka már annyira fájt, hogy szinte biztos volt: nem léphet pályára. Ehhez képest 26 percet játszott, s -ahogy írtam- övé lett az évad utolsó kosara is. Ez volt Vujity-Zsolnay Benjamin életének egyik nagy álma: hozzásegíteni csapatát a feljutáshoz

– olvasható Tvrtko posztjában, aki azt is hozzátette, hogy Benjamin válogatott édesanyja, Zsolnay Gyöngyinek a kitartásával dolgozott, és elkeztett kisgyerekekkel foglalkozni, Angliában edzői képesítést szerzett, itthon pedig a Testnevelési Egyetemen tanul.

Drága Kisfiam! Öröm volt a tévé előtt ugrálni, kipirosodott tenyérrel tapsolni, igazi meccslázban szurkolni. Köszönöm az élményt!

–írta érzelmesen az édesapa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!