Messziről jött utánpótlás

2022.02.12. 18:56

Hawaiiról költözött Oroszlányba Vujity Tvrtko legidősebb fia

Vujity-Zsolnay Benjamint nemrég igazolta le az MVM OSE Lions. A 19 éves fiú az oroszlányi kosárlabdacsapat utánpótlásában játszik, de meg sem állna az NB I-ig.

Kemma.hu

Forrás: Oroszlányi Sport Egylet Hivatalos oldala

Vujity Tvrtko és felesége, az oroszlányi származású Zsolnay Gyöngyi legidősebb fia egy ideje az oroszlányi kosárlabdacsapat U20-as utánpótlásában játszik. A 19 éves Vujity-Zsolnay Benjamin célja, hogy 110-szeres válogatott és ötszörös magyar bajnok kosárlabdázó édesanyjához hasonlóan egyszer ő is egy NB I-es csapat felnőtt játékosa legyen.

A fiú úgy döntött, hogy útja oda Oroszlányon át vezet, ezért a csodás tengerentúli szigetről a Komárom-Esztergom megyei bányászvárosba költözött, ahol az MVM OSE Lions igazolta le őt.

Bendegúz nem olyan régen lett a csapatával a korosztályában Hawaii bajnoka, és mint azt a Blikknek elmondta, bár nagyon hiányoznak neki szülei és testvérei, jelenleg jobban érzi magát Magyarországon. Szerinte gyönyörű hely Hawaii, de egy 19 éves fiatal srác sok mindent ott nem tud csinálni.

A Benji becenévre hallgató sportoló egyetemre szeretne menni, de a szak, amit én választottam, ebben az évben nem indult. Így két lehetőség maradt számára: az amerikai egyetem vagy a magyarországi kosarazás. Ő pedig az utóbbi mellett döntött. Célja, hogy az oroszlányi csapatban felkerüljön a felnőttek közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában