Bevonult

2023.04.29. 08:06

Fotón a börtöncella: ilyenben töltheti a büntetését GalambosLajos Baracskán +VIDEÓ

Április 26-án, szerda reggel titokban vonult be és kezdte meg börtönbüntetését Lagzi Lajcsi. A Bors utánajárt, milyen körülmények vártak Baracskán a mocsai trombitaművészre.

Kemma.hu

Ilyen cellában töltheti a büntetését Galambos Lajos Baracskán

Forrás: FEOL

Fotó: Pesti Tamás

A nap híre volt április 26-án, hogy Galambos Lajos bevonult a börtönbe, méghozzá Baracskára, ahol megkezdte a rá kiszabott 3 év 6 hónapos börtönbüntetése letöltését. A mocsai trombitás február 15. óta húzta a pillanatot: egészségi állapotára hivatkozva halasztást kért, amit azonban végül elutasította bíróság, így tudni lehetett, hogy rövidesen rács mögé kerül az ország Lagzi Lajcsija.

Mint arról beszámoltunk, bevonulása előtt az a hír járta, hogy a trombitaművész Kecskeméten kezdi meg a börtönbüntetését , ám végül a BV azt a szakmai döntést hozta, hogy Baracskára kell mennie. Dr. Csontos Zsolt, a zenész ügyvédje a Borsnak azt mondta, feltehetően itt volt hely a befogadására.

De vajon milyen körülmények várták bent Galambos Lajost? Hogy néz ki az a cella, amely sok-sok hónapon át a zenész otthona lehet? A Bors kisebb utánajárással kiderítette, hogy nem sok oka lehet a panaszra, hiszen Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet nemrég esett át egy felújításon, ráadásul „odabent” színesebbnél színesebb programokat is szerveznek a raboknak.

Ilyen, vagy ehhez hasonló cellában töltheti büntetését Galambos Lajos (Fotó: Pesti Tamás / FEOL)
A börtön néhány éve esett át egy komoly felújításon
Fotó: Pesti Tamás / Forrás: FEOL

A FEOL három évvel ezelőtt közölt részletes képriportot a baracskai börtönről, a 330 új férőhelyes körlet átadásának apropóján. A szürkére festett falak között, ahol akkor még csak az ott dolgozók járkáltak, tengetheti most mindennapjait Lajcsi is. 

A modernizált börtönkörnyezetben három- illetve hat fős zárkákat alakítottak ki, melyekben televízió is található. Érdekesség, hogy a berendezéseket és a szükséges eszközöket egytől egyig a büntetés-végrehajtási intézetek vállalkozásaiban dolgozó elítéltek készítették.

A felújított környezet mellett Baracskán számtalan „szabadidős” lehetőséget biztosítanak a fogvatartottak számára. Színielőadásokat és műveltségi vetélkedőket is szerveztek már a börtön falai között, de indult péktanfolyam is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában