legerősebb

2020.11.22. 21:14

Fekete László visszavonult – videón az utolsó, hatalmas emelés

Óriási emeléssel vonult vissza a Csolnokon élő Fekete László a sporttól. A világ egyik legerősebb embere „a' viszontlátásra” intéssel búcsúzott videójában.

Kemma.hu

Óriási emeléssel vonult vissza a Csolnokon élő Fekete László a sporttól. A világ egyik legerősebb embere „a' viszontlátásra” intéssel búcsúzott videójában.

Forrás: Strongman Academy

Fekete László, a világ egyik legerősebb embere komoly térdfájdalmakkal küzdött, orvos barátja pedig kemény tényeket közölt vele: ha nem vonul vissza az eszméletlen súlyok emelésétől, mozgásától akkor el kell gondolkodnia egy térdprotézisen. A natúr, doppingszerek nélkül hírnevet szerző erősportoló pedig döntött: egy utolsó emeléssel fejezi be sportpályafutását. Mint elárulta, a térdprobléma gyökere egy 25 évvel ezelőtti kézilabda-meccsen elszenvedett sérülés volt egyébként.

Élete utolsó emelése(i) előtt még néhány kommentelőnek is üzent, illetve munkásságának alapkövét, kvázi hitvallását követőivel Youtube-csatornájukon:

„Emberi értéked nagyságát hirdeti a Földön, ha a sportban tisztán, becsületesen, mások adottsága és akarata fölé tudsz kerekedni. Ellenkező esetben az értéktelen embereket gyarapítod a világban.”

Fekete 230 kilóval kezdett, majd elkezdte pakolni tovább a súlyokat. Jöttek a tíz-, az ötkilós tárcsák, a két és felesek, aztán kisebb matekozás után 290 kilóval nézett farkasszemet. És le is győzte azt, bár látszott, izgul: többször mondta, hogy vagy valami nagyon jó, vagy valami nagyon rossz fog történni.

„Ha szakad valami, szakad, ha rotyog valami, rotyog, nem érdekes, bele nem pusztulok”

– fogalmazott. Az emelés után egyébként meg is ijedt kicsit, combját fájlalta a 290 kilogrammos emelés után.

– Ez nem világrekord, nem is irdatlan nagy teljesítmény. Én ezt magamnak csináltam, magamra voltam kíváncsi. Aki ennél többet csinál, annak gratulálok és sok sikert kívánok – fogalmazott a most 62 éves Fekete László, az emelés után, hozzátéve, hogy hiszi, sikerült bebizonyítani, hogy vannak még született erősemberek a Földön, még ha ritkák is, majd egy „a' viszontlátásra” intéssel zárta videóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!