szívmelengető

2020.11.29. 09:53

Megható videó: cica gyógyítja a Tatán mentett nagybeteg kutyát

A Tatai Civil Állatvédők folyamatosan osztják meg Hope gyógyulásának állomásait a követőeikkel. Az eb egyik gondozója egy cica.

Kemma.hu

A Tatai Civil Állatvédők folyamatosan osztják meg Hope gyógyulásának állomásait a követőeikkel. Az eb egyik gondozója egy cica.

Forrás: Tatai Civil Állatvédők/Facebook

A Tatai Civil Állatvédők Facebook-oldalukon számos gazdára való, mentett kutya, cica sorsáról számolnak be. Tavaly egy háztűzben elárvult négylábúnak is kerestek gazdát például, most pedig egy közelmúltban megmentett ebről gondokodnak többek között. A kis négylábú nagyon lesoványodva került hozzájuk, miután jelezték nekik, hogí megint meglógott otthonról.

– Sajnos a bejelentés valós volt. A nagyon rossz állapotú kutya azonnal kocsiba került, és ment a Tappancs Állatorvosi Rendelőbe – idézték fel, hozzátéve, hogy a labor mellett ultrahangot, röntgent is csináltak neki és infúzióra kötötték. Nem volt bélmozgása, súlyos tüdőgyulladása viszont igen.

Drámai posztban számoltak be arról, hogyan kezdődött az eb gyógyítása:

„Ilyen egy haldokló kutya. Fullad, nem kap levegőt. Csont és bőr. Ahogy teszed úgy marad. Feladta. Majdnem mi is...”

Mint írták, a kutya tulaját elérték, de azt se tudta nekik megmondani, hogy milyen oltásai voltak a kutyának, de állította, a „gyepiről” oltva adták vissza neki. Mivel az állatvédők szerint arról a bizonyos telepről már került ki szopornyicás eb, így most is erre gyanakodtak. Igazuk lett.

Az eb közben a Hope (Remény) nevet kapta. Most péntekig 14 infúziót és 5 ellenszérumot kapott, és az étvágya is kicsit visszatért, sőt, már felugrik az ágyra is. Ez pláne ahhoz képest nagy jó, ahonnan indult nagybetegen. Ebben lehet, hogy annak a különleges „ápolónak” is szerepe van, aki a minap „gondozta” őt: egy kedves cicának.

Érdemes megnézni, hogy az előző videóhoz képest néhány nap alatt mennyit javult Hope állapota:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában