Ritmikus gimnasztika Eb

2020.11.29. 20:49

Pigniczki Fanni 11. lett egyéni összetettben

Az MTK Budapest sportolója pénteken érkezett meg az ukrán fővárosba, ahova a koronavírus-járvány miatti szigorú biztonsági intézkedések kedvéért gépkocsival utazott.

Pigniczki Fanni a 11. helyen végzett egyéni összetettben a Kijevben rendezett ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A magyar szövetség beszámolója emlékeztet, hogy az MTK Budapest sportolója pénteken érkezett meg az ukrán fővárosba, ahova a koronavírus-járvány miatti szigorú biztonsági intézkedések kedvéért gépkocsival utazott.

Pigniczki karikával 20,950, labdával 22,450, buzogánnyal 23,100, szalaggal pedig 21,150 pontot kapott, ez pedig azt jelentette, hogy 87,650 ponttal zárta a versenyt. Az idei – nem olimpiai kvalifikációs – Európa-bajnokságon csak egyéni összetettben hirdettek végeredményt, a szerenkénti döntőkben nem.

„Nagyon más volt ez a verseny minden tekintetben, mint a korábbiak. Fura volt egy év után megint szőnyegre lépni nemzetközi viadalon, kicsit szokatlan volt, és idegenül mozogtam” – nyilatkozta Pigniczki.

Hozzátette, az első két szernél bizonytalan volt, félt, és rontott is, vagyis ez a 11. hely lehetett volna jobb is.

„Összességében ilyen körülmények után úgy gondolom, ez egy jó eredmény” – vélekedett.

A junioroknál Kocsis Evelin szombaton buzogánnyal bronzérmet nyert.

A versenyen a koronavírus-járvány miatt csupán 23 ország 57 junior és 56 felnőtt tornásza indult, a junioroknál 15, a felnőtteknél 21 ország lépett vissza.

Eredmények:

egyéni összetett, Európa-bajnok:

Linoy Ashram (Izrael) 100,900 pont

2. Alina Harnaszko (Fehéroroszország) 100,900

3. Anasztaszija Szalosz (Fehéroroszország) 96,500

...11. Pigniczki Fanni 87,650

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!