Mégis itthon kötött ki

2018.01.11. 15:49

Huszti a Videotonban folytatja

Huszti Szabolcs korábbi válogatott labdarúgó csütörtökön a Videoton FC csapatához szerződött.

Hungarian football player Szabolcs Huszti of Changchun Yatai, prepares to kick the ball to make a pass against Yanbian Funde in their seventh round match during the 2017 Chinese Football Association Super League (CSL) in Yanji city, northeast China's Jilin province, 29 April 2017. Yanbian Funde defeated Changchun Yatai 1-0.

Forrás: AFP PHOTO/Imaginechina

Fotó: Zhang Shuang

Az OTP Bank Ligában második helyen álló székesfehérvári klub honlapjának beszámolója szerint a középpályás 12 és fél év után tér vissza Magyarországra.

A 34 éves Huszti az NB I-ben korábban a Ferencváros és a Sopron színeiben szerepelt, majd a francia Metz, a német Hannover és Eintracht Frankfurt, az orosz Zenit, illetve a kínai Csangcsun Jataj játékosa volt. Magyarországon egyszer, Oroszországban kétszer volt bajnokcsapat tagja.

A válogatottban 51-szer lépett pályára, de 2010 után lemondta a szereplést.

A játékos péntektől már új csapattársaival együtt készül, de mivel a térdét tavaly nyáron megműtötték, jelenleg azon dolgozik, hogy minél hamarabb visszatérhessen a pályára.

„Korábban nem gondoltam volna, hogy én még a magyar bajnokságban pályára lépek. A tavalyi sérülésem után viszont sok időt töltöttem itthon, ekkor keresett meg a Vidi”

- mondta Huszti.

Elárulta, bár beszélt Kovács Zoltán sportigazgatóval és Marko Nikolic vezetőedzővel is, először úgy volt vele, hogy nem tér haza, de később sok „apró dolog” megváltoztatta a véleményét, illetve Garancsi István tulajdonos és Juhász Roland korábbi válogatott hátvéd is biztosította arról, hogy a csapatnak komoly céljai vannak.

„Hosszútávú szerződést írtam alá, úgy gondolom, jó döntést hoztam” – mondta Huszti.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott, a középpályás hazacsábítása komoly fegyvertény és büszkeség a klub számára.

„Szabolcsot hihetetlen profizmus és erős karakter jellemzi, a képességei mellett erre is szüksége lesz a csapatnak a pályán és az öltözőben is. Térdsérülése után rehabilitációja az utolsó szakaszba lépett. Hiszünk benne, hogy komoly sikereket érünk el vele együtt a következő években” – nyilatkozta a sportigazgató.

Borítókép: Huszti Kínában a Csangcsun Jataj játékosaként még 2017-ben.

AFP PHOTO / Imaginechina / Zhang shuang

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!