Vizes vb – FINA-kongresszus

2017.07.22. 18:59

Maglione maradt a FINA elnöke

Címkék#vizes vb

Újabb négy évig az uruguayi Julio C. Maglione irányítja a vizes sportok világszervezetét, a FINA-t, miután a budapesti kongresszuson 258-77 arányban győzött az elnökválasztáson az olasz Paolo Barellivel szemben. Gyárfás Tamás további négy éven át tagja lesz a FINA vezetői testületének.

„Minden idők legjobb világbajnoksága zajlik Budapesten” – jelentette ki a FINA harmadik terminusra megválasztott elnöke a kongresszust követő sajtótájékoztatón. „Magyarország és Budapest két év alatt csodát tett. Korábban a szervezőknek hat évük volt felkészülni, a magyarok mindent megcsináltak két év alatt, nem csupán a helyszínek tökéletesek, de a rendezés is, beleértve a szállítást, a biztonságot és azt a tényt, hogy mindenütt mosolygós helyiekkel lehet csak találkozni” – fogalmazott.

Az elnök, akárcsak a kongresszust követő sajtótájékoztatót felvezető ügyvezető igazgató, Cornel Marculescu kijelentette: sosem látott színvonalú helyszíneken zajlottak és zajlanak a 17. FINA világbajnokság eseményei.

„A Duna Arénához fogható létesítmény nemigen létezik ma a világon, a szinkronúszók még sohasem versenyeztek ilyen csodálatos körülmények között, a nyíltvízi úszókat tökéletes feltételek várták a Balatonon, a vízilabdázók pedig a sportáguk egyik legismertebb helyszínén, a Margit-szigeten játszanak mindennap több ezer ember előtt. És majd megláthatják, milyen fantasztikus élményt nyújt az óriástoronyugrás a Parlament épületével a háttérben”

- tette hozzá.

A FINA tájékoztatása szerint a kongresszus jóváhagyta a 24-ről 25 fősre bővülő új vezetőség összetételét, ennek értelmében a 2009 óta a testületben tevékenykedő Gyárfás Tamás újabb négy éven át a FINA vezérkarának tagja lesz.

Az új testület dönt majd a sportági bizottságok, illetve a különféle területekért – sportolók, edzők, létesítmények, média – felelős grémiumok összetételéről. Ezekbe a bizottságokba összesen tíz magyar pályázik.

(Borítókép: Julio Cesar Maglione, a FINA elnöke (b) és Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón. MTI-fotó: Balogh Zoltán.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!