European Folk Day

2023.09.09. 17:00

A Hagyományok Háza is csatlakozott az Európai Folklór Napjához (videó)

Az első alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény az Európai Unió MusicAIRE támogatásával, az European Folk Network (EFN) tagszervezetinek koordinálásával valósul meg szeptember 23-án, hagyományteremtő céllal.

MW

A Magyar Állami Népi Együttes a Nagyvárosi Vándorok című tánckoncert fotóspróbáján Budapesten, a Hagyományok Házában 2023. szeptember 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Hagyományok Háza a Magyar Állami Népi Együttes Nagyvárosi Vándorok című produkciójának bemutatójával, valamint tánctanfolyammal és táncházzal regisztrált a jeles eseményre.

A Magyar Állami Népi Együttes a Nagyvárosi Vándorok című tánckoncert fotóspróbáján Budapesten, a Hagyományok Házában 2023. szeptember 6-án
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

A kezdeményezéshez a néphagyományhoz aktívan kapcsolódó személyek csatlakozhatnak online vagy személyesen. Egyéni, zenekari, egyesületi, közösségi vagy intézményi résztvevőket is várnak. A részvételhez nem szükséges az European Folk Network tagjának lenni.

Csatlakozni lehet egyénileg, saját tartalmak megosztásával a közösségi médiában az #europeanfolkday hashtag használatával, de fesztiválként is. Utóbbi kategóriához azokat az előadókat és fellépőket várják, akik a néphagyományhoz kötődnek. Az írott médiában dolgozók egy dal vagy előadó bemutatásával, de akár egy egész témanappal, több tartalommal is kapcsolódhatnak.
A Magyar Állami Népi Együttes tavaly ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját, a rövid videóban látható, hogyan telik a táncosok egy napja:

Az Európai Folklór Napja „általad, érted, értünk” van, ennek szellemében a részvétel nyitott, bárki bárhol csatlakozhat az eseményhez.

A Hagyományok Háza munkatársai felajánlják segítségüket a csatlakozás technikai részleteihez és egyéb felvetődő kérdésekben. 

A rendezvénnyel kapcsolatos általános kérdések IDE KATTINTVA OLVASHATÓK, a nevezéssel vagy indulással kapcsolatos segítő információkat erre az e-mail-címre várják: [email protected].

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában