Operát az Operából!

2018.09.15. 13:37

Belföldi turnéra indult az Opera

Magyar Állami Operaház programsorozata hét hónap alatt 52 előadást, köztük 10 megyeszékhelyen négyestés bérletet kínál.

Tíz megyeszékhelyen kínál négyestés bérletet a Magyar Állami Operaház: az Operát az Operából! programsorozat előadásain balett- és operagála, szimfonikus est, valamint Puccini egy operájának koncertszerű változata látható – hangzott el az M5 kulturális csatorna Hétvégi Belépő című műsorában.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója a műsorban arról beszélt, hogy az Andrássy úti Ybl-palota korszerűsítésének ideje alatt szeretnék megmutatni magukat vidéken. A zenekar egy hete Békéscsabán szimfonikus koncerttel indította a sorozatot, pénteken pedig az első operaelőadással Győrben folytatódott a program.

Kriszta Kinga operaénekes elmondta: pénteken Puccini Turandot című operáját adták elő, most debütált Liu szerepében, a főbb szerepekben Lukács Gyöngyi, Szvétek László és László Boldizsár lépett fel. A közönség állva tapsolt az előadás végén.

Ókovács Szilveszter elmondta: azt vállalták, hogy a tíz olyan megyeszékhelyre viszik el a négyelőadásos bérletet, ahol nincs nagy múltú szimfonikus zenekari élet. Azon megyeszékhelyekre és nagyvárosokba is ellátogatnak, ahol az operajátszásnak komoly hagyományai vannak. Ebbe a nyolc városba egyetlen produkciót adnak elő, mégpedig a legnagyobb apparátusút, Puccini Turandot című művét koncertszerű változatban.

A szimfonikus estek programja minden alkalommal egy Rossini-operanyitányt, egy versenyművet és egy bécsi klasszikus – Haydn, Mozart vagy Beethoven – szimfóniát foglal magába.

Mint a főigazgató elmondta, a tíz helyszínen legalább hatféle programmal mutatkoznak be. Kiemelte: a muzsikusok számára is izgalmas programmal állnak a közönség elé.

Elmondta: vasárnap egy alkalommal Tatán, szabadtéren lépnek fel, szintén a Turandot-val.

Az idei, Puccini Itáliája elnevezésű évad során azokba a városokba, amelyeknek lakói fogékonyak a műfajra, a Bohémélet és a Tosca koncertszerű előadásai utaznak.

A programsorozat honlapja itt megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!