Sérülések

2022.03.17. 08:53

Rendőrautóban támadt rendőrökre egy férfi, mindkettőjüket megkéselte

A Pest megyei, bűnügyi felügyelet alatt álló férfinak el kellett volna mennie egy tárgyalásra. Mivel ezt nem akarta, eldöntötte, hogy megszökik. Rátámadt az őt kísérő rendőrökre a kocsijukban, mindkettőjüket megkéselte.

A férfit más ügyben a Budakörnyéki Járásbíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte 2019 júliusában. 2020 januárjában el kellett volna mennie az elmeállapota miatt tartott ülésre, de nem akart, 

ezért eldöntötte, hogy megöli az őt kísérő rendőröket és megszökik.

Január 23-án felhívta a 112-es segélyhívót azzal, hogy megsérült a válla, és azt kérte, hogy rendőrök segítsenek neki, vigyék kórházba. Hazudott.

Aztán kést és pénzt vett magához.

A rendőrök kimentek hozzá, majd egy mentő bevitte a kórházba.

Amikor végeztek, a rendőrök elindultak haza a férfival, és mivel úgy tudták, hogy vállsérülése van, nem tettek rá bilincset – írja az Origo.

Fotó: Csudai Sándor / Origo

 

Útközben a férfi az ablaknak szorította a mellette ülő rendőrnőt és megszúrta.

Amikor ezt a másik rendőr észrevette, üresbe tette a kocsit és hátrafordult, hogy lefogja a támadót. Az első próbálkozásánál a férfi többször megvágta.

Amikor sikerült megfognia a csuklóját, társa elővette a fegyverét, de a támadó a másik kezét rátette a csövére és megpróbálta megszerezni.

Ezt megakadályozták. A rendőrnő kiszállt és ráfogta a pisztolyt a férfira. Ugyanígy tett a társa is, végül sikerült kicsavarnia a kést a támadó kezéből. Mentőt hívott. Nem sokkal később megérkezett az erősítés is,

a segítségükkel sikerült megbilincselni a férfit, aki végig ellenállt.

Mindkét rendőrnek nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott a férfi, de a szakértők szerint akár életveszélyesen is megsérülhettek volna. Az ügyészség előre kitervelten, hivatalos személy ellen elkövetett emberölési kísérlet és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfi ellen. Az ügy pénteken, tanúkihallgatással folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában