a napfény íze

2017.08.16. 23:31

Szikrázó napsütés- használja ki

Napozáshoz tehát nem elég a fényvédők használata; elengedhetetlen a napszemüveg és a fejfedő is.

Tovább tart a meleg, sőt erősödik is, így a nyaralóknak, különösen vigyázniuk kell: az UV-sugárzás elleni védelemről fontos gondoskodni. Napozáshoz tehát nem elég a fényvédők használata; elengedhetetlen a napszemüveg és a fejfedő is. Kisgyermekeket pedig jobb az árnyékban „tartani”, hiszen az ő szervezetük még érzékenyebb, mint a felnőtteké.

Az ország döntő részén túlnyomóan napos, száraz idő lesz egy kevés felhővel. A Dunántúl nyugati és északi területei mellett a keleti, északkeleti határvidéken nem kizárt egy-egy zápor – ott fülledt meleg lesz.Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de csütörtökön a keleti megyékben megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 12 és 19 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföldön néhol ennél hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Az Adrián meleg lesz, 36 fokig emelkedik a hőmérséklet, Horvátország középső része fölött számíthatunk picivel több felhőre. A tenger vize 25-27 fok között változik.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton 24; a Fertő-tó 25,5; a Szelidi-tó 23,5; a Lupa-tavak 25; a Velencei-tó 24,5; a Tisza-tó 26 fokos.

A Duna hőmérséklete Komáromnál és Esztergomnál 21; Budapestnél 20,5; Dunaújvárosnál 22,5; Bajánál 23,5; Mohácsnál 23 fok.

A Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 23,5; Tokaj 26, Szolnok 21,5, Szeged 25 fok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!