Dizájn

2022.07.03. 08:40

Járműtervezési műhely nyílt a MOME-n

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) nyílt meg pénteken a régió egyik legkorszerűbb járműtervezési műhelye, a MOME Mobility Design Lab, Gorden Wagener, a Mercedes-Benz vezető designere jelenlétében.

A MOME célja az, hogy a Baltikumtól a Balkánig terjedő térség legjobb és legizgalmasabb egyeteme legyen – mondta el a Mobility Design Lab ünnepélyes megnyitóján az egyetem alapítványi elnöke.

Böszörményi-Nagy Gergely hozzátette: a magyar gazdaság az elmúlt években már bizonyította gyártói, többek között autógyártói képességeit, de Magyarország ennél többet is tud. Az a célunk, hogy a dinamikusan bővülő gyártókapacitások mellett a kreativitás, a design, a terméktervezői terület is erősebben megjelenjen mint hozzáadott érték – hangsúlyozta.

A megnyitó a MOME és a Mercedes-Benz húsz éve tartó együttműködését is ünnepelte.

Gorden Wagener, a Mercedes-Benz vezető designere felidézte, hogy éppen húsz évvel ezelőtt járt először járt az egyetemen, amely akkor olyan volt, mint egy „start-up garázs”. A MOME azóta teljesen megújult, új épületekkel bővült és szintet lépett – jegyezte meg. Az eseményen bemutatkoztak a MOME Járműtervezési program elmúlt öt évének legkiemelkedőbb eredményei is, ezeket méltatva a német szakember kiemelte, hogy a hallgatók a digitális designra is nagy gondot fordítottak. Ez nagyon fontos, hiszen a jövő digitális lesz – figyelmeztetett. Gorden Wagener hozzátette: 

a Mercedes-Benz büszke az elmúlt húsz év együttműködésére a MOME-val, ez a közös gondolkodás pedig a jövőben is folytatódik.

Molnár Péter, a MOME Design Intézet vezetője elmondta, hogy a most megnyílt műhely a mobilitás jövőjét kutatja: az autók mellett drónok, motorok, hajók és egyéb járművek létrehozásával, továbbá felhasználóiélmény-tervezéssel foglalkoznak majd az itt tanuló diákok. Az új műhelyben a hallgatóknak a hagyományos agyagmodellezés mellett a legmodernebb eszközökkel, a kiterjesztett és virtuális valóság (AR és VR) technológiák alkalmazásával is lehetőségük lesz fejlesztéseiket megjeleníteni.

Borítókép: Mercedes-Benz a MOME-n / Petőfi Népe / Bús Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában