Járvány

2020.05.01. 10:52

Egy hónap alatt 30 százalékkal nőttek a szállásfoglalások

A szakma június elejére-közepére várja a járványhelyzet enyhülését, sőt az újraindulást.

Fotós: Jászai Csaba

Fotós: Jászai Csaba

Az egy hónappal korábbival összehasonlítva áprilisban 30 százalékkal nőtt belföldön a szállásfoglalás aránya – mondta Könnyid László, az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, a szakma június elejére-közepére várja a járványhelyzet enyhülését, sőt az újraindulást.

A vendégek is június második felére, júliusra és augusztusra már nagy számban foglalnak szállást

- tette hozzá.

A műsorban felidézték az MTÜ nemrégiben közzétett felmérését, amelyből kiderült, hogy

a magyarok több mint fele tervez belföldi utazást a járvány után az idén.

A válaszadók 12 százaléka úgy nyilatkozott, hogy felkeres majd valamilyen külföldi úti célt, legtöbben Horvátországot és Görögországot jelölték meg.

Könnyid László szerint a megkérdezettek fele fontosnak tartja, hogy a foglalásokat rugalmasan kezeljék a szállodák, míg negyedük szerint a második legfontosabb kérdés az egészség.

„Egyet már most kijelenthetünk, nem ugyanolyan lesz pihenni, mint az elmúlt időszakban, a járvány előtt, rengeteg dolog meg fog változni”

- hangsúlyozta, hozzátéve, valószínűleg a felszolgálók szájmaszkot és kesztyűt viselnek majd, a napágyakat egymástól két méterre helyezik ki, és a strandon is figyelni kell a társadalmi távolságtartásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!