máv

2019.03.28. 08:59

Egyre népszerűbbé válik az elektronikus jegyváltás

Egyre népszerűbb az elektronikus jegyváltás, idén március végéig már másfél millió menetjegy kelt el a tavaly nyáron jegyvásárlási funkcióval is kibővített Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül – közölte a MÁV csütörtökön..

Tatabánya, 2018. november 18. A MÁV-START jegyértékesítõ automatájánál váltja meg menetjegyét egy utas a tatabányai vasútállomáson 2018. november 18-án. MTI/Bodnár Boglárka

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bodnár Boglárka

Kiemelik:

az e-vonatjegy népszerűsége a gyorsaság és a kényelem mellett az utasoknak adott kedvezményeknek is köszönhető,

ezek összértéke megközelítette a 70 millió forintot ebben az időszakban. A mobilalkalmazáson keresztüli jegyvásárlásokra adott 10, illetve 20 százalékos kedvezmények, illetve az önkiszolgáló csatornákon (jegyautomata, online- vagy vonatinfós jegy) keresztül történő vásárlásokra nyújtott kedvezmények bevezetése óta az utasok eddig 995 millió forintot takaríthattak meg.

Idén februárban már az eladott menetjegyek 4,5 százalékát a Vonatinfó alkalmazáson keresztül vásárolták meg.

Az applikációt Android platformon 237 800, iOS platformon összesen 22 225 mobilkészülékre töltötték le. A regisztrált felhasználók száma március végéig 97 ezernél is több volt – közölték.

A Vonatinfó alkalmazásban a bérletértékesítés bevezetését is tervezi a vasúttársaság.

Borítókép: A MÁV-START jegyértékesítő automatájánál váltja meg menetjegyét egy utas a tatabányai vasútállomáson

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!