Bulvár-celeb

2023.12.05. 11:27

Otthon gyógyul tovább a Nemzeti megsérült színésznője

Pár napig újra kórházban kezelték.

Ismét hazatérhetett a kórházból Szász Júlia, a Nemzeti Színház művésznője, aki november elején egy előadás alatt szenvedett balesetet. A Semmelweis Egyetem klinikáján kezelt színésznő először november közepén hagyhatta el az egészségügyi intézményt, de a hónap végén ismét felkereste a traumatológiai osztályt - írja a Magyarnemzet.

Az orvosi egyetem akkori közleménye szerint

a Nemzeti Színház művészének állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt. Hozzátették, várhatóan hamarosan elhagyhatja a Traumatológiai Klinikát.

Ismert, a Rómeó és Júlia című eladás alatt Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei szenvedtek balesetet. A sajnálatos események miatt elismerve vezérigazgatói felelősségét, Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert, aki a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye szerint a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárulta után foglalkozik a kezdeményezéssel. Mint írták,

Vidnyánszky Attila addig is maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait, a minisztérium pedig továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást.

Ezzel párhuzamosan a rendőrség is nyomozást indított, hogy tisztázzák, terhel-e bárkit is büntetőjogi felelősség a baleset kapcsán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában