Gazdaság

2015.12.22. 19:46

A turbó alaposan felpörgött, jövőre gyorsítanak

Sikeresen zárult a három és fél milliárd forint összköltségű beruházás a BorgWarner Oroszlány Kft.-nél, jelentette be hétfőn Bogár Attila ügyvezető igazgató.

M.K.

Hozzátette, hogy pályázaton több mint 900 millió vissza nem térítendő támogatást kaptak az Európai Uniótól és a magyar államtól. Folyamatosan fejlesztették a technológiát, így a vezető beszállítóivá váltak több nagy autógyárnak: Audi, VW, BMW, Renault, GM, Fiat, Volvo, PSA.
Megtudtuk, hogy az egyik technológia, a speciális alkatrészek gyártása rendkívül magas színvonalon, a másik a legyártott és vásárolt alkatrészekből komplett gépjármű turbófeltöltők összeszerelése és tesztelése.



A berendezések önálló üzemcsarnokokban, úgynevezett szerelőszigetekben helyezkednek el, követve az optimális technológiai folyamatokat.
– Feltétel volt a támogatás elnyeréséhez a meglévő létszám megtartása, illetve annak bővítése legalább ötven dolgozóval – tette hozzá Bogár Attila. – Ezt is sikerült teljesítünk, a dolgozóink száma meghaladja az ezret, további száz külsős szolgáltató is hozzájárul a termeléshez a gyár területén.

A jövőről szólva elhangzott, hogy a turbó felpörgött, de maximális teljesítményét majd 2016-ban éri el. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy szeretnének egy újabb, 7000 négyzetméteres csarnokot építeni, amely a BorgWarner másik két, szintén oroszlányi székhelyű üzletágához is kapcsolódik. Már pályáztak, egyedi kormánydöntésre várnak, hogy megkezdhessék az 50 millió eurós, azaz mintegy másfél milliárd forintos újabb projektet. Az idei évben a turbógyár, a BorgWarner Emissions és a BorgWarner TTS együttesen kétszázzal növelte a munkahelyek számát, a következő évben még dinamikusabb fejlődés várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!