Gazdaság

2014.03.24. 17:27

Átadták a Bábolna TETRA új keltetőüzemét

Címkék#bábolna

Hétfőn átadták a Vas megyei Uraiújfalun a Bábolna TETRA Kft. baromfikeltető üzemét. Csaknem kétmilliárd forintos beruházással - a Darányi Ignác Terv 769 millió forintos pályázati forrásának felhasználásával -, nem egészen egy év alatt építették fel a 3800 négyzetméter alapterületű üzemet.

V.E.

A legkorszerűbb berendezésekkel szerelték fel a keltetőt, amelynek kapacitása évi 30 millió naposcsibe. Budai Zoltán, a Bábolna TETRA Kft. ügyvezető igazgatója az avatóünnepségen elmondta: a magyar befektetői csoport 10 évvel ezelőtt, 2004-ben vásárolta meg a Bábolna TETRA Kft.-t a Bábolna Részvénytársaságtól és sikerült a gyenge lábakon álló céget talpra állítani. Ma már 500 embernek ad munkát a cégcsoport, éves árbevétele tavaly meghaladta a 11 milliárd forintot. Termékeiket 40 országban értékesítik. Céljuk az, hogy 1700 kilométeres sugarú körben a legnagyobb naposcsibe előállítók legyenek

Az új baromfikeltető megépítésére a piaci igények bővülése miatt volt szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!