Gazdaság

2014.03.21. 11:08

A megyei gazdaság szereplőinek sokat segít a kamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Parragh László, az MKIK elnöke is kitért arra, hogy a magyar gazdaság növekedési pályája fenntartható. Ennek megerősítésére egy közös nyilatkozatot is aláírtak a kormány és a kamara további együttműködéséről.

M.K.

– Fontosnak tartom, hogy jól érzékelhető egyfajta pezsdülés a magyar gazdaságban; megyénkre ez kiemelten igaz – mondta Zoltai Dániel, a megyei kereskedelmi és iparkamara titkára. Hozzátette: erről az országos évnyitón elhangzottakhoz hasonló gondolatokat osztott meg a vállalkozókkal a megyei évnyitón Parragh László mellett dr. Völner Pál államtitkár és Czunyiné dr. Bertalan Judit megyei kormánymegbízott. Lényeges, hogy az ország kikerült a kötelezettségszegési eljárás alól, így több európai uniós forrás érkezhet a mostani hétéves ciklus során. Ennek 60 százaléka a gazdaságot erősíti majd.

– A kamara tevékenységi köre folyamatosan bővül – hangsúlyozta Zoltai Dániel. – Irodáinkban felkészült szakemberek várják az önkéntes tagjainkat és a regisztrált vállalkozókat. Gazdasági és pénzügyi tanácsokat adnak, segítenek a pályázatírásban és -figyelésben. Nyomon követjük a változó jogszabályokat, több sikeres fórumot rendeztünk az online pénztárgépekkel, az elektronikus számlázással és az Útdíj Hitellel kapcsolatban.

Kiemelt szerepe van a kamarának a szakképzésben is. Tavaly szeptembertől kezdődött az átalakulás, mintegy 2000 diák felkészítését, pályaválasztását koordinálta eddig a kamara.

– A felsoroltak csak egy kis szeletét jelentik a munkánknak – tette hozzá a megyei titkár. – Állandóan frissülő honlapunkról (www.kemkik.hu), hírleveleinkből, valamint a www.uzletahalon.hu weboldalról érdemes tájékozódni a többi szolgáltatásunkról. Mindenkit várunk rendezvényeinkre, a hazai és külföldi kiállításokra is. Ezek alkalmával sokakban megfogalmazódnak speciális kérdések, amelyekre személyes konzultáció keretében adunk válaszokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!