Gazdaság

2013.09.04. 06:58

Támogatás a tanulókat foglalkoztató vállalkozásoknak

Címkék#Tatabánya

Információs napot tartottak a szakmai gyakorlati képzések tárgyi feltételeinek fejlesztésére kiírt decentralizált pályázatról.

R.G.

<hextra>A Nemzeti Munkaügyi Hivatal által meghirdetett decentralizált pályázatot olyan egyéni vállalkozók, intézmények és gazdálkodók számára írták ki, akik vállalják, hogy az általuk végzett tevékenység során öt éven keresztül tanulókat is foglalkoztatnak.

A 2013-as nyílt pályázat – a korábbi évekhez hasonlóan – kifejezetten a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére irányuló beruházásokat támogatja. A nyertesek 20%-os önrész befizetése mellett tanulónként másfélmilliós támogatást igényelhetnek.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székházában tartott tájékoztatón Juhász Eszter koordinátor ismertette a részleteket a támogatást igénybe vevő vállalkozókkal. Elmondta, hogy rendkívül körültekintően kell eljárni a beszerezni kívánt eszközök kiválasztásánál: mivel ugyanis az NMH a szorosan az adott munkavégzési területhez tartozó használati tárgyak beszerzését támogatja, nem célszerű például jármű- vagy ingatlanberuházási tételeket felvenni a pályázati tételek közé.

A tavalyi kiírásban részt vevő tíz megyebeli iskola és harminc egyéni vállalkozó összesen 180 millió forintnyi támogatásban részesült. Az idei pályázatokat szeptember végéig kell benyújtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!