Gazdaság

2013.09.24. 09:30

Microsoft-vezér járt a komáromi Nokia-gyárban

A komáromi Nokia gyár dolgozói Stephen Elop, a Microsoft készülékgyártásért felelős igazgatója munkásgyűlését hallgathatták.

kemma.hu/nol.hu

Illusztris vendége volt a közelmúltban a komáromi Nokia-gyárnak, maga Stephen Elop, a Microsoft készülékgyártásért felelős igazgatója – értesült a Népszabadság. Elop végignézte az üzemet, majd ezt követően az éppen a gyárban tartózkodó 300-400 dolgozó előtt amolyan munkásgyűlést is tartott. Ezen beszámolt a Microsoft elképzeléseiről is. Forrásaink szerint kerülte a konkrétumokat, ám azt „sugallta”, hogy a Microsoft a komáromi gyárba a jelenlegi telefongyártás mellett további hardvergyártást is hozna.

Úgy tudni, hogy csak az Elop látogatása előtti este küldtek szét egy e-mailt az üzem vezetésének, amelyben arról tájékoztatták őket, hogy másnap „gyárlátogatásra” érkezik a cég egyik legfontosabb embere, aki a közelmúltban bejelentett Nokia-felvásárlás óta immár a tulajdonos Microsoft igazgatója (a Nokiához néhány éve a redmondi cégtől érkezett), akit Steve Ballmer egyik lehetséges utódjaként is emlegetnek a Microsoft főhadiszállásán, miután az elnök-vezérigazgató a közelmúltban bejelentette, hogy egy éven belül visszavonul a vállalat vezetésétől. Az Elop által irányított hardvergyártó részleghez – a Nokia-ügylet után – mintegy 32 ezer ember tartozik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!