Gazdaság

2012.12.09. 14:53

Új gyár építését tervezi a Graboplast

Címkék#Tatabánya

A Graboplast Zrt. stratégiai céljának tekinti a másodlagos PVC-nyersanyagok nagyobb arányú feldolgozását, és az ehhez szükséges technológia megvalósítását. Ilyen gyártmány lehet a dizájnpadló, amelynek előállítására Tatabányán új gyár épülne mintegy 5 milliárd forintból.

MTI

Jancsó Péter elnök-vezérigazgató pénteken Győrben, sajtóbeszélgetésen szólt arról, hogy a beruházásnál számítanak európai uniós támogatásra és keresik a befektetési partnereket, akikkel a körvonalazódó terveket közösen meg tudják valósítani - közölte a társaság vezetője, hozzátéve, hogy a leendő gyárban akár száz munkahelyet  tudnának teremteni.

Jancsó Péter szerint az invesztíció megtérülése kedvező, hiszen az ott készülő termék alapanyaga döntően PVC-hulladék lesz. Ebből állítható elő az elsősorban üzletekben, irodákban használható dizájnpadló.

A PVC újrafeldolgozásával a fenntartható fejlődés programjához kíván hozzájárulni az idén 17-18 milliárd forintos árbevételre számító társaság. Az ez évi forgalom euróban számolva 5 százalékkal haladja meg a tavalyi árbevételt az exportnak köszönhetően, a cég belföldi eladásai ugyanis jelentősen visszaestek.

A padlótermékeket gyártó társaság félszáznál több országban forgalmazza termékeit. Az értékesítésben az orosz piacra erőteljesen fókuszál a társaság, ahol szeretné visszaszerezni azokat a piaci pozíciókat, amelyeket a válság előtt magáénak tudhatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!