Gazdaság

2012.09.04. 13:43

Egyműszakos munkarendre áll át a Suzuki

Átmenetileg, várhatóan 2013-ig egyműszakos munkarendben termel az esztergomi Magyar Suzuki Zrt. A vállalat a dolgozói létszámot nem változtatja.

Fenyvesi Károly

Az európai autópiacok romló értékesítési mutatói miatt az esztergomi Magyar Suzuki Zrt. átszervezi jelenlegi munkarendjét, novemberben és decemberben egyműszakos munkarendben működik a zrt. – adta hírül közleményében a cég. A tájékoztatás szerint az autógyár – ahogy fogalmaztak – a Magyar Suzuki a zord üzleti környezet ellenére sem csökkenti a vállalat munkaerő-állományát, mivel a dolgozók a vállalat értékes erőforrását képezik. A tervek szerint a gyár 2013 januárjában visszaáll a kétműszakos munkarendre. A közlemény kitér arra is, hogy a változások nem érintik a hazai és az európai márkakereskedések kiszolgálását, a beérkező megrendeléseket igyekeznek zavartalanul teljesíteni.

Érdeklődésünkre Ruska Viktória vállalati kommunikációs vezető elmondta, az egyműszakos munkarendre történő időszakos áttálás részleteinek kidolgozása, az egyeztetések jelentős része még hátra van – a folyamat elkezdődött.

Az esztergomi autógyárban az elmúlt esztendőben 171 700 gépjárművet gyártottak, egy százalékkal többet mint egy évvel korábban. Hazánkban – az importált modellekkel együtt – 2011-ben 1 598 új Suzukit regisztráltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!