Gazdaság

2012.02.23. 13:49

Panasonic lett a dorogi Sanyo-ból is

A dorogi Sanyo Hungary Kft. is a Panasonic része lesz. Márciustól már új logóval dolgoznak, de a Sanyo márkanév az év végégig megmarad.

Barlangi G.

A Panasonic Corporation 2011 áprilisában felvásárolta a Sanyo vállalat valamennyi részvényét. Ezzel a globális lépéssel a Panasonic teljes jogú tulajdonossá vált, a cégcsoport tagjává téve a Sanyo Hungary Kft.-t is.

Jóllehet a tulajdonosváltás már megtörtént, a régi márkanév eltűnése, az új logóra történő átállás egy több hónapos folyamat része. – A vendégek számára a gyár területére való belépéshez biztosított kártyákon, az írásbeli megrendelőkön és ajánlatkérőkön márciustól már a Panasonic felirat szerepel. A Sanyo Hungary márkanév ellenben év végéig használatban marad, csakúgy, mint az épület homlokzatán található logó – számolt be róla Horváth Csaba.

A cég adminisztrációs vezetője hozzátette: az alapelvek, a célok nem változnak, és átszervezésre, leépítésre sem készül a vállalat.

– A lényeg abban áll, hogy a Sanyot megvásárolta egy hasonló elveket, piaci kultúrát képviselő, ám nálánál ötször nagyobb cég – összegzett a vezető.

A jobbára európai piacra gyártó, a napelem üzletág egyik élharcosának számító Sanyo Hungary Kft. 2012-ben egymillió modul előállítására készül, és a szolidabb év eleji időszakot követően márciustól „erős felfutással” kalkulál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!