Gazdaság

2011.12.30. 14:40

Lehúzták a rolót - Ma már nem nyitott ki a Media Markt

Ma bezárt a tatabányai Media Markt. A 47 dolgozónak cégcsoporton belül igyekeznek munkalehetőséget biztosítani.

Kemma.hu

A bezárás okairól a következő közleményt kapta lapunk: a Media Markt Saturn Holding, Magyarország piacvezető elektronikai cégcsoportja ezév szeptemberében kezdte optimalizálni áruházi portfolióját. Ekkor bezárta zalaegerszegi Media Markt áruházát, majd novemberben és decemberben két új áruházat nyitott: egy Saturn áruházat Budapesten és egy Media Marktot Kecskeméten.

Az átstrukturálási intézkedések részeként 2011. december 30-án bezárta a tatabányai Media Markt áruházat. A 47 dolgozó részére igyekeznek munkalehetőséget biztosítanak cégcsoporton belül. Az átstrukturálás keretében több Media Markt és Saturn áruházat modernizálnak, átépítenek, valamint 2012-ben további áruháznyitást terveznek.

A tatabányai áruház vevőszolgálata 2012. január végéig áll a Media Markt vásárlók rendelkezésére garanciális és szavatossági ügyintézéssel kapcsolatban. Ezt követően egy tatabányai partnercég végzi ezt a tevékenységet. Ezen kívül a vásárlók bármely Media Markthoz fordulhatnak, a legközelebbi áruházak Budaörsön és Székesfehérváron találhatóak. További információk: www.mediamarkt.hu;

-A dolgozók részére a magyarországi üzlethálózaton belül, elsősorban a budapesti áruházakban kínálunk álláslehetőségeket. Célunk, hogy mindazon dolgozók számára, akik az ajánlatunkat személyes okokból nem tudják elfogadni, a lehető legjobb szociális megoldásokat találjuk meg, a törvényi kötelezettségeinken jóval felül teljesítve. A továbbiakban megbeszélést kezdeményezünk a munkavállalók képviselőivel – közölte a cég sajtóosztálya.

A Media Markt Saturn Holding 1997-ben nyitotta meg első áruházát Magyarországon, jelenleg 21 áruházat üzemeltet, 16 Media Marktot és 5 Saturnt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!