Gazdaság

2011.07.10. 18:56

Tata és környéke turizmusát profi szakemberek irányítják

Címkék#Tata

Tatán egy bő fél éve Berczelly Attila vezeti a Tata és Környéke Turisztikai Egyesületet. Arról beszélgettünk, hogyan, miként működik az Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM), amely munkaszervezet 42 millió forintot nyert pályázaton a turizmus fejlesztésére a barokk kisvárosnak.

Petrik József

Az ilyen TDM-ek célja, hogy a szolgáltatók és az önkormányzatok által alapított munkaszervezetek az idegenforgalmi lehetőségekre fókuszáljanak. Hogy Tata és környéke hoteleiben, vendégházaiban, minél többen szálljanak meg, költsék itt el ebédjüket, vacsorájukat, vagy vegyenek igénybe egyéb idegenforgalmi szolgáltatást.


 
Az egyesületnek, amely nyitott, már negyvenöt tagja van. A környékbeli és a tatai önkormányzat mellett szállodák, éttermek csatlakoztak a szervezethez. A város például az idegenforgalmi bevételeinek „átadásával” finanszírozza részben a működését az egyesületnek. E nagy összefogás eredménye az is, hogy a sokszínű tevékenységet folytató „tagság” ötletei, érdekei és tényleges munkája is megjelenik az egyesület ténykedésében, és az érdekek egyeztethetők, valamint érvényesíthetők.

A TDM megalapítása a további pályázatok feltétele is volt. Ez egy nagy összefogásnak is az eredménye.

Petrik József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!