Gazdaság

2011.07.12. 07:35

Négymilliárd forinttal csökkent a piszkei papírgyár ára

Tizenötödik alkalommal hirdetik meg a piszkei papír vagyonelemeit. A cég korábban tízmilliárdos hátralékot halmozott fel.

V. E.

Az  ÁFI Felszámoló és VagyonkezelÕ Zrt. ismét meghirdette a Piszkei Papírgyár Zrt. vagyonelemeit értékesítésre. A  vagyonelemeket egyben, illetve külön-külön már tizenötször próbálták meg pályázaton eladni. A csekély befektetÕi érdeklÕdés miatt az irányár fokozatosan csökkent. A kezdeti 5,2 milliárd forintról ezúttal 1,157 milliárd forintra esett a papírgyár, a gépek, berendezések, készletek és egyéb anyagok  nettó irányára. Ezeken kívül meghirdették a gyár védjegyeit, és márkaneveit / Crepto, Szilvia, Nárcisz, „Piszkei papír minden esetre”, „Papír ami elérhetÕ”) 43 millió forintért.

A felszámoló 2009 vége óta próbálkozik új tulajdonost találni az egykor több mint 400 dolgozó foglalkoztató  Duna-parti gyárnak. Ugyanakkor a felszámoló még  nem adta fel a reményt, hogy egyben sikerül eladnia a gyárat, bár a vagyonelemekre ezúttal is lehet egyenként is ajánlatot tenni. A papírgyár megvásárlásának feltétele, hogy a pályázó a környezeti károk elhárításával kapcsolatos  feladatokat is átvállalja.

A görög Zeritis-csoport érdekeltségi körébe tartozó Piszkei Papírgyár mintegy 10 milliárd forint tartozást halmozott fel hitelezÕivel szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!