Gazdaság

2011.03.31. 12:20

Összefognak a megyei gázszerelők

Címkék#Tatabánya

Több mint három éve alakult meg a megyei kereskedelmi és iparkamara támogatásával a Műszaki Szolgáltatók Klubja, ezen belül a gázszerelők szekciója. A napokban Tatabányán tartottak nagy sikerű találkozót.

Mórocz Károly

– Természetesnek tartottuk, hogy a kamarai tagságtól függetlenül meghívjuk, várjuk kollégáimat– mondta Baráth Sándor, a klub vezetője, a kamara elnökségi tagja. – Ebben a szakmában kiemelten fontos a biztonságos munkavégzés. A továbbképzés lehetőségeiről is szó esett, hiszen rendkívül fontosak a hatósági engedélyekkel kapcsolatos kérdések, a bizonyítványok megszerzése. A szakmai problémákról, a legfrissebb törvényekről és rendelkezésekről is tájékoztattuk a jelenlévőket.

Arcképes gázszerelő igazolvánnyal rendelkezők, tehát önálló munkavégzésre jogosultak százharmincketten vannak megyénkben. Közülük több mint harmincan vettek részt a tatabányai kamarai klub rendezvényén.

– A GDF SUEZ Égáz-Dégáz földgázelosztó mérnök-technológusa, Tóth Zoltán, a székesfehérvári mérésügyi és biztonsági hatóság igazgatója, Németh László és a Dunagáz Zrt. munkatársa, Spolár Éva tartott előadást. Előremutató beszélgetés, vita alakult ki, sok kérdés merült fel – mondta Baráth Sándor. – A szakmai egyet nem értések miatti vitát oldotta a közös megoldás keresése. Ezt tartom fontosnak: az összefogást, a problémák közös megismerése után a megoldás közös keresését.

A lakossági szolgáltatásokat végzők közül mindenkit, villanyszerelőket, fűtésszerelőket, és a többieket, várjuk a Műszaki Szolgáltatók Klubjába, hangsúlyozta Baráth Sándor. A kamara és a klub segítségével rendkívül sok naprakész információhoz juthatnak a szakemberek.

Könyvelők, angolul beszélők és gazdaságszervezők

Juhász József, a megyei kereskedelmi és kézműveskamara elnöke: – Nem elég a honlap, a rendszeresen küldött hírlevél, az embereknek fontos a személyes találkozás. Több klub is működik a kamara keretein belül. A legnépszerűbb a Könyvelők Klubja, minden hónap első szerdáján Tatabányán, majd csütörtökön Esztergomban hallgathatnak előadásokat a szakemberek, összesen több mint kétszázan. Sok a multinacionális cég, valamint ma már nyelvtudás nélkül nehéz boldogulni, ezért – az országban egyedülállóan – angol nyelvű klubunk is van. Újra indítjuk a Gazdaságszervező Klubot, nagy az igény iránta. Várhatóan a közeljövőben Környén és Tarjánban indul Vállalkozói Klub, a legutóbbi fórumokon mindkét helyszínen nagy volt az érdeklődés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!