Gazdaság

2010.05.27. 16:24

Újra sikertelen volt a papírgyár értékesítése

Harmadszor is meghiúsult a lábatlani Piszke Papírgyár értékesítése, holott egymilliárd forinttal csökkentették az irányárat. A gyár felszámolása tavaly márciusban kezdődött el.

V. E.

Bár korábban többen is érdeklődtek a felszámolás alatt álló Piszkei Papírgyár értékesítése iránt, az  immár harmadszor kiírt nyilvános pályázat is sikertelenül zárult – tudtuk meg az eredmény kihirdetését követően Ecsédi András felszámoló biztostól.

Először 2009. novemberében, majd az idén márciusban és áprilisban hirdette meg az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt. a görög Zeritis-csoport érdekeltségébe tartozó gyárat egyben történő eladásra. Az első és a második pályázatban 5,2 milliárd, a harmadikban 4,2 milliárd forint értékesítési irányár szerepelt.

Az alacsonyabb ár sem keltette fel a befektetők érdeklődését. Az őrzés alatt álló Piszkei Papírgyárban tavaly márciusban kezdődött meg a felszámolási eljárás. A feltételek  meghatározását követően várhatóan a nyári hónapokban írnak ki – negyedszer – új pályázatot a papírgyár értékesítésére.

Az elbocsátott négyszázharminc dolgozó elmaradt munkabérét valamint a végkielégítéseket eddig csak részben tudták kifizetni a bérgarancia-alapból, illetve a bevételekből. A többire csak a gyár eladása és a biztosítékkal rendelkező hitelezők kifizetése után lehetséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!