Gazdaság

2010.05.11. 18:29

Itt a helyzet, helyzetbe kerülhet a kamara

A megyeszékhelyen tartotta éves taggyűlését a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara. Elhangzott, hogy az elmúlt évben újdonságként kiosztották az "Év háza" díjat.

P. J.

Szerdán Tatabányán tartotta évi rendes taggyűlést a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara. A szakmai fórumon Markos Anikó, a szervezet elnöke beszámolt a tavalyi év történéseiről, eseményeiről, a kamara tevékenységéről.

Kiemelte, hogy a választásokat követően itt a helyzet, hogy a kamarák végre helyzetbe kerüljenek. Meg kell ragadni az alkalmat, hogy a jogi szabályozásában a szakmaiság is érvényre jusson.

Az elnök asszony szólt arról is, hogy a kamarai bizottságok kiegyensúlyozott munkát végeztek az elmúlt évben, a titkárság pedig napi kapcsolatot tartott a tagsággal. Újdonságnak számított a kamara életében, hogy 2009-ben kiosztották az „Év háza” díjat is, elismerve a megyei tervezők rátermettségét, felkészültségét.

A szervezet taglétszáma valamelyest nőtt, a bevételei azonban nem. Erről már Takács Zsuzsanna, a testület titkára számolt be, aki kiemelte, nulla szaldósnál jobb mérleggel zárt tavaly az építész kamara.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!