Gazdaság

2009.08.11. 18:32

Miroslav Wölner: Amit a polgármester mond az igaz, de ...

Szerdán tartja rendkívüli tanácskozását 10 órától a képviselő-testület a városházán, ahol szó lesz a fűtőmű korábban aláírt koncessziós szerződésének felbontásáról is.

Palásti Péter

  Ezzel kapcsolatban Michl József polgármester már tartott egy sajtótájékoztatót, melyről augusztus 7-i számunkban számoltunk be. Akkor jeleztük, hogy szeretnénk megismerni a szlovák cég álláspontját is.
Miroslav Wölner ügyvezetőtől megtudtuk, hogy amit a város vezetője elmondott, az igaz, de állítása szerint nem teljes. Ezt a rendelkezésünkre bocsátott dokumentumokkal igyekezett bizonyítani, melyek között azt is leírták, hogy „... nem jutottak megállapodásra már a szerződés megkötése előtt sem a nem fizető ügyfelek kérdésében”, ami szerintük a megállapodás teljesítésének egyik feltétele.

Szóltak arról, hogy nem kapták meg a fogyasztókkal korábban megkötött egyéni szerződéseket sem, továbbá jelezték, hogy a jelenleg is üzemeltetett gázmotorra nincs hatósági engedély, aminek beszerzése nekik több hónapot venne igénybe. Rögzítették, hogy tudomásukra jutott az aláírás után a nem fizető fogyasztók létszámának az emelkedése is.
Főleg emiatt kezdeményezték több szóbeli tárgyaláson, hogy az általuk korszerűsítendő és jobb minőségűvé teendő szolgáltatás ellenértékét az önkormányzat szedje be, vagy ezt egy közös alapítású cégre bízzák.

Miroslav Wölner felvetéseivel kapcsolatban megkérdeztük a fűtőmű igazgatóját, Mihalovits Andrást. Ő elmondta, hogy valóban vannak fogyasztók, akikkel nincs egyéni szerződésük, mert az Ady lakásszövetkezet felmondta a hozzájuk tartozók ezirányú képviseletét, viszont nincs jelentősége annak, hogy a gázmotornak valóban hiányzik a hatósági engedélye, mert amikor azt megépítették, nem is volt rá szükség, működését viszont így is engedélyezi az országos energiahivatal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!